2020-04-17 11:32:42
Φωτογραφία για Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Με 26άρια το πασχαλινό τριήμερο
Πέφτουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία, αρχίζει να «μυρίζει» καλοκαίρι... Με ιδανικές καιρικές συνθήκες θα γιορτάσει ο Έλληνας στην καραντίνα λόγω της πανδημίας του νέου

κορωνοϊού τα πατροπαράδοτα έθιμα του Πάσχα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας προσφέρει μία καλή ευκαιρία για πραγματική περισυλλογή και κατάνυξη αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά και για άκρως οικογενειακό γλέντι στον ήλιο, με το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα, πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα παραβιαστούν οι κανόνες που έχει θεσπίσει το Κράτος, καθώς προέχει πάντα η υγεία μας.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 20, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 (στη Ρόδο τοπικά έως 24), στις Κυκλάδες από 10 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 22.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Με 26άρια το ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων από το απόγευμα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ