2020-04-23 12:46:39
Φωτογραφία για Γερμανία: Η BioNTech ξεκινά τη δοκιμή εμβολίων σε ανθρώπους
Η BioNTech θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που θα ξεκινήσει τις δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους με στόχο την καταπολέμηση του κορωνοϊού Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που θα κάνει κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο του Covid-19, καθώς έλαβε το «πράσινο φως» από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η εταιρεία με έδρα το Μάιντς, δουλεύει πάνω στο εμβόλιο από τον Ιανουάριο, έχοντας ήδη κάνει δοκιμές σε ποντίκια χρησιμοποιώντας μία προηγούμενη εκδοχή του εμβολίου.

Τώρα, έλαβε την έγκριση να ξεκινήσει ο εμβολιασμός (τεσσάρων εκδοχών του εμβολίου) σε 200 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18 με 55 ετών, με στόχο την κατασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα, χιλιάδες εθελοντές, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν σοβάρα συμπτώματα Covid-19, θα εμβολιαστούν σε ένα δεύτερο στάδιο δοκιμών.


Ο καθηγητής Κλάους Κίκουτεκ, πρόεδρος του ινστιτούτου που ελέγχει τις κλινικές δοκιμές που γίνονται εντός της Γερμανάις, σχολίασε ότι η πρώτη φάση των δοκιμών θα διαρκέσει από τρεις έως πέντε μήνες.

Οι μετοχές της εισηγημένης στον Nasdaq, BioNTech, σημειώνουν άνοδο 45% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, με την εταιρεία να απασχολεί περίπου 400 άτομα προσωπικό για το project του εμβολίου κατά του Covid – 19.

Το «μεγαθήριο» της φαρμακοβιομηχανίας, η Pfizer, η οποία τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε συμφωνία ανάπτυξης και διανομής του εμβολίου με την BioNTech, θα διεξάγει επίσης δοκιμές για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο στις ΗΠΑ, αφού και αυτή έλαβε έγκριση από τις αρχές, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο πάνω από 3%.

Η BioNTech, η οποία εξασφάλισε επίσης επένδυση 135 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Fosun που εδρεύει στη Σαγκάη για να διαφημίσει το αναπτυσσόμενο εμβόλιο στην Κίνα, δήλωσε ότι η έγκριση των ΗΠΑ για την Pfizer αναμενόταν «σύντομα».

«Η ταχύτητα με την οποία καταφέραμε να κινηθούμε από την αρχή του προγράμματος με την έναρξη των δοκιμών, δείχνει τη σημασία που έχει δοθεί για το συγκεκριμένο project», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της BioNTech.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η εταιρεία προχωράει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ότι οι εταιρείες βιοτεχνολογίας δεν ανταγωνίζονται η μία την άλλη αλλά έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι κατά του χρόνου.

Το ινστιτούτο της Γερμανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι περαιτέρω κλινικές δοκιμές εθελοντών θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η έγκριση της γερμανικής αποτελεί μόνο το τέταρτο «πράσινο φως» που έχει δοθεί σε εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου στη Γερμανία το συντομότερο δυνατό και για τη διάθεσή του παγκοσμίως» ανέφερε το ινστιτούτο.

Η BioNTech είναι μία από τις δύο γερμανικές εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια, βασιζόμενες στην παραγωγή πρωτεϊνών με στόχο ότι αυτές καταπολεμούν την ασθένεια.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόκειται να ξεκινήσει τις δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους αυτήν την Πέμπτη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ