2020-04-24 13:26:26
Φωτογραφία για Βank οf Αmerica: «Βλέπει» άνοδο του χρυσού στα 3.000 δολάρια
Κατά 50% από την τρέχουσα πρόβλεψη αυξάνει η BofA την τιμή-στόχο, εκτιμώντας ότι ο ρόλος του ως καταφύγιο θα ενισχυθεί καθώς η αναταραχή στις αγορές αυξάνεται

Σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «Η Fed δεν μπορεί να εκτυπώσει χρυσό» η Bank of America (ΒοfΑ) αύξησε την 18μηνη τιμή-στόχο για τον χρυσό στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη κατά 50% από την τρέχουσα ανώτατη τιμή.

Η τράπεζα αύξησε την τιμή στόχο της από τα 2.000 δολάρια προηγουμένως, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο απελευθερώνουν τεράστια ποσά φορολογικών και νομισματικών κινήτρων για την ενίσχυση των οικονομιών που πλήττονται από την πανδημία.

«Καθώς η οικονομική παραγωγή συρρικνώνεται απότομα, οι δημοσιονομικές δαπάνες αυξάνονται και οι ισολογισμοί της κεντρικής τράπεζας διπλασιάζονται, οι ισοτιμίες θα μπορούσαν να τεθούν υπό πίεση», ανέφεραν αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των Michael Widmer και Francisco Blanch. «Οι επενδυτές θα στοχεύσουν στον χρυσό».


Η BofA αναμένει ότι ο χρυσός θα διαμορφωθει στα 1.695 $ ανά ουγγιά φέτος και στα 2.063$ το 2021. Το ρεκόρ των 1.921,17 δολαρίων είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι τιμές spot διαπραγματεύονται σήμερα περίπου στα 1.678 δολάρια καταγράφοντας αύξηση κατά 11% φέτος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα ισχυρό δολάριο, μειώνει την αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών και η χαμηλότερη ζήτηση κοσμημάτων στην Ινδία και την Κίνα θα μπορούσε να αποτελέσει καθοδικό ρίσκο για τον χρυσό, αναφέρει η BofA.

«Αλλά πέρα ​​από τις παραδοσιακές βασικές αρχές προσφοράς και ζήτησης χρυσού, η οικονομική ύφεση επιστρέφει σε μια εξαιρετική κλίμακα», ανέφερε η έκθεση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ