2020-05-01 07:38:48
Φωτογραφία για Γκόλντσμιθ και Ρότσιλντ: H κατάρα των δύο δυναστειών
Το έκτο παιδί του εν μέσω πανδημίας απέκτησε ο μεγιστάνας Μπεν Γκόλντσμιθ εννέα μήνες μετά την τραγική απώλεια της 15χρονης κόρης του, Αιρις (Iris) από τον πρώτο του γάμο με

την Κέιτ Ρότσιλντ. Η φωτογραφία του μπαμπά αγκαλιά με τη νεογέννητη αναρτήθηκε στα social media από την διάσημη αδερφή του Μπεν Γκόλντσμιθ, Τζεμάιμα Καν που την καλωσόρισε στη ζωή με ένα συγκινητικό ποστ που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Η μικρή που πήρε το όνομα Vita Iris (Ζωή-Αιρις) ως φόρο τιμής στην αδικοχαμένη τινέιτζερ αδερφή της χρειάστηκε να δώσει για δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή της μάχη για τη ζωή της στην εντατική. Μια άφιξη ζωής που χαιρετίστηκε τόσο ως θαύμα όσο και ως δώρο στην πολύπαθη οικογένεια του οικολόγου κροίσου που βρέθηκε πολλάκις στα πρωτοσέλιδα του Βρετανικού Τύπου –όχι πάντα για τους σωστούς λόγους.

“Καλωσόρισες στο σπίτι σου, Vita-Iris Goldsmith –η τέλεια μικρή ανιψιά μου που βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο μετά από δύο τρομακτικές εβδομάδες στην εντατική και που χάρη στους υπέροχους γιατρούς και τις νοσοκόμες έγινε καλά σαν από θαύμα
. Σε αγαπώ τόσο πολύ κι ας μην έχουμε ακόμα γνωριστεί” έγραψε χαρακτηριστικά η θεία του βρέφους και αδερφή του περήφανου πατέρα, Τζεμάιμα που έγινε παγκοσμίως γνωστή αφενός χάρη στον γάμο της με τον θρύλο του κρίκετ και μετέπειτα πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμραν Καν και αφετέρου (μετά το διαζύγιό της) χάρη στη σχέση της με τον Βρετανό σταρ Χιου Γκραντ.

Η Τζεμάιμα, κολλητή της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που έχει το ίδιο όνομα με τη δεύτερη σύζυγο του αδερφού της, τη Τζεμάιμα Τζόουνς, πρώην μοντέλο και νυν ιδιοκτήτρια γνωστής επιχείρισης κέτερινγκ στο Λονδίνο (Tart London) φρόντισε να δώσει τα συγχαρητήριά της στο ζεύγος Γκόλντσμιθ για τα ευχάριστα νέα που τόσο είχαν ανάγκη μετά τη τραγωδία που χτύπησε την πόρτα τους πριν 9 μήνες. Φαίνεται ότι οι λέξεις “τραγωδία και κατάρα” πάνε πακέτο για κάποιες τουλάχιστον δυναστείες που στην περίπτωση των Εβραίων τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών και billionaire Γκόλντσμιθ-Ρότσιλντ διπλασιάσθηκαν επί δύο μετά τον σκανδαλώδη γάμο του Μπεν Γκόλντσμιθ με την πρώτη του σύζυγο Κέιτ Ρότσιλντ, καρπός του οποίου ήταν τρία παιδιά, μία απιστία, ένα διαζύγιο και μία τραγική απώλεια. Και φυσικά εκατοντάδες πικάντικα πρωτοσέλιδα και δολοφονικά tweets.

Ο Μπεν Γκόλντσμιθ με την πρώτη σύζυγό του Κέιτ Ρότσιλντ, με την οποία χώρισαν μετά την απιστία της με τον ράπερ Τζέι Ελεκτρόνικα

Η ένωση δύο αυτοκρατοριών: Όταν ο Μπεν γνώρισε την Κέιτ

Είναι το νεότερο μέλος της ευυπόληπτης πάμπλουτης οικογένειας των Εβραίων Γκόλντσμιθ. Στο Λονδίνο είναι σαν το ρολόι-έμβλημα της πόλης Big Ben. Τον ξέρουν όλοι, όπως και όλη την φαμίλια. Ο Μπεν είναι γιος του δισεκατομμυριούχου σερ Τζέιμς και της τρίτης συζύγου του, Lady Αναμπελ Στιούαρτ –από την οποία πήρε και το όνομά του το θρυλικό κλαμπ του Λονδίνου, Annabel’s. Εχει μία μεγαλύτερη αδερφή τη Τζεμάιμα, έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Ζακ και κάποια ετεροθαλή αδέρφια. Ο Ζακ, μέλος των Συντηρητικών και υποψήφιος Δήμαρχος Λονδίνου στις εκλογές του 2016 απέναντι στον Πακιστανό Σαντίκ Καν ανέκαθεν επηρέαζε τον μικρό του αδερφό Μπεν. Αμφότεροι κληρονόμησαν το πάθος που έτρεφε για την προστασία του περιβάλλοντος ο πατέρας τους Τζέιμς, ευρωσκεπτικιστής και βουλευτής που μέχρι να φύγει από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο το 1997 ήταν ένας από τους πιο ένθερμους οικολόγους. Το ίδιο και ο θείος του σερ Τέντι Γκόλντσμιθ, ιδρυτής του κόμματος των Πρασίνων στη Μεγάλη Βρετανία και του περιοδικού «The Ecologist», πρωτοπόρος σε θέματα κλιματικής αλλαγής αλλά και αποψίλωσης των τροπικών δασών πολύ πριν οι επιστήμονες συνειδητοποιήσουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Ο σερ είχε από νωρίς μιλήσει για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και κάποιες από τις προειδοποιήσεις του σχετικά με την πυρηνική ενέργεια ήταν προφητικές πολύ πριν από την καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986 και την κατάρρευση του πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα το 2011. Κατά τα άλλα, η Εβραϊκή οικογένεια των Γκόλντσμιθ θεωρείται σύμβολο της Βρετανικής επιχειρηματικότητας, με ένα δαίδαλο επιχειρήσεων να αποφέρει κέρδη εκατομμυρίων στα μέλη της και άλλα τόσα πλοκάμια σε κάθε νευραλγικό τομέα της δημόσιας ζωής, πολιτικής, κοινωνικής και δημοσιογραφικής. Παράδοση στην οικογένεια των Γκόλντσμιθ εκτός από τις μπίζνες ήταν τα μέλη της να παντρεύονται σε νεαρή ηλικία. Ο Σερ έκανε τον πρώτο του γάμο σε ηλικία 21 ετών, το ίδιο έκαναν και οι πρόγονοί του, το ίδιο και οι επίγονοι ακόμα κι όταν οι εποχές άλλαξαν. Όλα πήγαιναν πρίμα για την εύρωστη επιφανή οικογένεια των επιχειρηματιών και πολιτικών Γκόλντσμιθ που παρά τις εποχιακές αναμπουμπούλες στα όρια του ανθρώπινου, κατάφερνε να παραμένει κραταιά και αλώβητη. Και να δυναμώνει όλο και περισσότερο μέσω της διεύρυνσης της οικογένειας αφού το ένα μέλος μετά το άλλο παντρεύονταν με επιφανή μέλη της Βρετανικής κοινωνίας που με τον έναν ή άλλον τρόπο συνδέονταν ήδη μεταξύ τους. Το 1995, η Τζεμάιμα, η μεγαλύτερη καλλονή αδερφή του Μπεν παντρεύτηκε στα 21 της με τον playboy 43χρονο τότε θρύλο του κρίκετ, Ιμραν Καν, απόφοιτο του κολεγίου Κεμπλ της Οξφόρδης και 22ο πρωθυπουργό του Πακιστάν.

Απέκτησαν δύο παιδιά, χώρισαν φιλικά και τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθένας με νέα πρότζεκτ και σχέσεις –ειδικά η Τζεμάιμα είδε πολλές φορές τον εαυτό της πρωτοσέλιδο χάρη στη μετέπειτα σχέση της με τον Βρετανό γόη του κινηματογράφου Χιου Γκραντ. Αντίστοιχα και ο άλλος μεγαλύτερος αδερφός του Μπεν, ο Ζακ το 1999, παντρεύτηκε σε ηλικία μόλις 23 χρονών με τη Σεχραζάντ Βεντούρα-Μπέντλει, κόρη του οικονομολόγου και επιχειρηματία Τζον Μπέντλει και της Κολομβιανής ηθοποιού Βίβιαν Βεντούρα. Η Σεχραζάντ Μπέντλει όπως υπέγραφε στη δημοσιογραφική στήλη των Sunday Times με αντικείμενο τα εστιατόρια και την οργανική διατροφή, ήταν επίσης ακτιβίστρια οικολόγος, με ανάλογες μπίζνες σε ντελικατέσεν καταστήματα οργανικών τροφών, συγγραφέας και συνεργάτιδα μεγάλων εφημερίδων (Daily Telegraph, Harper’s Bazaar κτλ). Μαζί της ο Ζακ απέκτησε τρία παιδιά πριν χωρίσουν το 2010 για τα μάτια της Αλις Ρότσιλντ, μέλος της πιο μεγάλης ίσως επιχειρηματικής δυναστείας στον κόσμο μαζί με τους Ροκφέλερ. Αξιοσημείωτο σε αυτή τη μετέπειτα σχέση του Ζαν με την βαθύπλουτη κληρονόμο, Αλις είναι ότι κάποια χρόνια πριν, το 2003 ο αδερφός του Μπεν είχε παντρευτεί την αδερφή της Αλις, Κέιτ, εκείνος 23 χρονών, εκείνη 21. Η επιθυμία του πατέρα τους να παντρευτεί ένας Γκόλντσμιθ μια Ρότσιλντ έγινε επιτέλους πραγματικότητα. «Να προσέχεις τι εύχεσαι» λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση του νεόκοπου ζευγαριού η λαϊκή ρήση ταίριαξε γάντι, όταν ήδη ήταν αργά.

Μπεν Γκόλντσμιθ και Τζεμάιμα Τζόουνς  Ο,τι αρχίζει με αγάπη, τελειώνει με δάκρυ

Ο Μπεν και η Κέιτ παντρεύτηκαν στην εκκλησία St Mary's κοντά στο πατρικό σπίτι της νύφης στο Σάφολκ, τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους σε ένα dinner party και τέσσερις μήνες αφότου εκείνη ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. Ο μεγαλοπρεπής γάμος τους αντιπροσώπευε ένα σύγχρονο παραμύθι από κάθε άποψη: η ένωση δύο πάμπλουτων προνομιούχων κληρονόμων επιφανών οικογενειών της Μεγάλης Βρετανίας, νέων και εμφανίσιμων που συγχρόνως τους συνέδεαν κοινές αντιλήψεις και ηθικές αξίες για τον σύγχρονο κόσμο, αμφότεροι παθιασμένοι οικολόγοι. Τους συνέδεαν επίσης οι τραυματικές εμπειρίες οικογενειακών απωλειών που σημάδεψαν με τον τρόπο τους και τους δύο. Ο Μπεν, απόφοιτος του κολεγίου Ιτον κι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες σύμφωνα με το περιοδικό Tatler ανέκαθεν ήταν πολύ κοντά στον πατέρα του που η εσπευσμένη απώλειά του από καρκίνο το 1997 ήταν ένα σοκ για όλη την οικογένεια των Γκόλντσμιθ. Αντίστοιχα και η Κέιτ, κόρη του Αμσελ Ρότσιλντ (ή Ρόθτσιλντ ή Ροθτσάιλντ) και της βαθύπλουτου κληρονόμου τραπεζιτών και ζυθοποιών Ανίτα Γκίνες, ένα χρόνο νωρίτερα, είχε βιώσει την ίδια απώλεια με ακόμα πιο τραγικό τρόπο.

Ο πατέρας της Αμσελ Ρότσιλντ βρέθηκε από την καμαριέρα κρεμασμένος από έναν μεγαλοπρεπή πολυέλαιο στη σουίτα 402 όπου διέμενε στο ξενοδοχείο Bristol του Παρισιού. Η αυτοκτονία του το 1996 ήρθε έξι εβδομάδες μετά το θάνατο της μητέρας του, Τερέζα, της κυρίας Ρότσιλντ. Κατά την ανάκριση, η οικογένειά του είπε ότι έπασχε από καταθλιπτικές τάσεις, που πιθανώς επιδεινώθηκαν από την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του. Το άλλο σενάριο σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία ήταν η πίεση που υπέστη από τους συγγενείς του μετά την ένταξή του στην οικογενειακή επιχείρηση N M Rotchilds & Sons. Ηταν η εποχή που τον ετοίμαζαν να αναλάβει την οικογενειακή τράπεζα από τον ξάδελφό του Σερ Εβελιν ντε Ρότσιλντ αν και ο ίδιος ενδιαφερόταν περισσότερο για τη γεωργία και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ο οίκος των Ρότσιλντ ιδρύθηκε από τον Μάγιερ Αμσελ σε ένα εβραϊκό γκέτο στην Φρανκφούρτη 250 χρόνια πριν επί Ναπολέοντα. Το πώς ένας ενεχυροδανειστής που ξεκίνησε από μία παραγκούπολη κατάφερε να γίνει μεγαλοτραπεζίτης αποκτώντας μια τεράστια περιουσία στην ασταθή περίοδο της Γαλλικής επανάστασης είναι ένα success στόρι για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι για κάθε είδους σενάρια με σκοτεινές συνωμοσίες, ύποπτες δοσοληψίες και ανόσιες μεθόδους, από αυτές που πολλάκις συναντάμε σε χρόνια πολέμων και κρίσεων.

Σημασία έχει ότι ο Αμσελ απέκτησε 5 γιους που συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρηση και παρά την παρακμή που γνώρισαν στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα με τον ανταγωνισμό να αποδυναμώνει την κυριαρχία τους, οι Ρότσιλντ που τα μέλη της είχαν στο μεταξύ διασκορπιστεί σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης επεκτείνοντας τις οικογενειακές επιχειρήσεις, παρέμειναν στην Βρετανία μία από τις ισχυρότερες και πλουσιότερες οικογένειες. Ο πατέρας της Κέιτ και των δύο αδερφών της (η Αλις είναι μεγαλύτερη και ο Τζέιμς που παντρεύτηκε αργότερα τη Νίκι Χίλτον αδερφή της Πάρις, είναι ο μικρότερος), Αμσελ που πήρε το όνομα του ιδρυτή της δυναστείας ήταν το μικρότερο παιδί του Βίκτορ Ρότσιλντ, γεννημένος σε αμύθητα πλούτη και ζώντας μια ζωή πολυτελή και εύκολη, χωρίς περιορισμούς και επαγγελματικά άγχη. Φαίνεται ότι του ήταν αδύνατο να διαχειριστεί το βάρος των ευθυνών που του ανέθεσε να αναλάβει προφανώς ιδιαίτερα πιεστικά η πανίσχυρη οικογένειά του, με αποτέλεσμα σε ηλικία μόλις 41 ετών να βάλει τέλος στη ζωή του. Η αυτοκτονία του είχε πάρει φυσικά τεράστιες διαστάσεις στα Βρετανικά media και στους αριστοκρατικούς κύκλους του Λονδίνου αλλά το μεγαλύτερο σοκ το υπέστησαν τα παιδιά του που τότε ήταν σχεδόν έφηβοι.

Η Τζειμάιμα Γκόλντσμιθ με τον «φίλο» της, Χιου Γκραντ σε αγώνα κρίκετ και στο «Theatre du Chatelet» στο Παρίσι

Εγκυμοσύνη και γάμος

Ειδικά η Κέιτ που του έτρεφε μεγάλη αδυναμία λέγεται ότι εξαιτίας αυτού του τόσο τραυματικού γεγονότος για κάθε παιδί, διαμορφώθηκε σε μία πολύ εύθραυστη και αδύναμη προσωπικότητα, ευάλωτη και εύκολα διαχειρίσιμη, συναισθηματική και ευαίσθητη. Η γνωριμία της με τον Μπεν σε εκείνο το πάρτυ, τίποτα δεν έδειχνε ότι θα εξελισσόταν σε σχέση ζωής αφού αρκετά αργότερα έκαναν σχέση αλλά η αναπάντεχη εγκυμοσύνη της επίσπευσε τις διαδικασίες του γάμου τους που μονοπώλησε τις κοσμικές σελίδες σύσσωμου του Βρετανικού Τύπου. Την Κέιτ παρέδωσε στον γαμπρό ο αδερφός της Τζέιμς, ενώ ο αδερφός του Μπεν, Ζακ ήταν ο κουμπάρος τους. Ενώθηκαν ενώπιον Θεού και 600 καλεσμένων μεταξύ των οποίων συμμαθητές του Μπεν, κολεγιόπαιδα του Ιτον (ο Μπεν όπως και η Κέιτ δεν συνέχισαν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια), γαλαζοαίματοι του Οίκου των Γουίνδσορ και μέλη της οικογένειας Πάρκερ Μπόουλς αφού η Τζεμάιμα αδερφή του Μπεν και τότε κυρία Χαν ήταν κολλητή φίλη της αδικοχαμένης Νταϊάνα, βαθύπλουτοι επιφανείς επιχειρηματίες φίλοι των οικογενειών των νιόπαντρων και όλη η χρυσή γενιά της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου. Ο Μπεν τότε δούλευε ως χρηματιστής στο Σίτι ενώ η Κέιτ λίγο πριν μείνει έγκυος συνεργαζόταν με τη σχεδιάστρια μόδας και κόρη του Λόρδου Πάτναμ, Πάτσι βάζοντας την υπογραφή της σε κάποιες one-off σπέσιαλ συλλογές της.

Ουσιαστικά επρόκειτο περισσότερο για χόμπι παρά για «πραγματικές δουλειές» αφού στην περίπτωσή τους το να μιλάει κάποιος για επαγγελματική καριέρα προφανώς θα προκαλούσε πάμπολλα ειρωνικά μειδιάματα στους λιγότερο ευνοημένους της επαγγελματικής ζωής. Το μερίδιο της κληρονομιάς του Μπεν από την περιουσία του πατέρα του ύψους τότε 1,2 δις λίρες, ήταν 10.000.000 λίρες μετρητά ως spending money ενώ ζούσε με ένα ετήσιο καταπίστευμα της τάξης του 1.000.000 λιρών –χωρίς φυσικά σε όλα αυτά να συνυπολογίζεται η τεράστια ακίνητη περιουσία που μοιράστηκε μαζί με τα αδέρφια του. Από τη μεριά της η Κέιτ Ρότσιλντ είχε κληροδότημα κάποιες δεκάδες εκατοντάδες εκατομμύρια τόσο από τη μεριά του πατέρα της όσο κυρίως και από της μητέρας της, Ανίτα Γκίνες που μετά την αυτοκτονία του άντρα της ζούσε σε μία τεράστια οργανική φάρμα στο Σάφολκ, υπέρμαχος επίσης των βιολογικών προϊόντων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Τζεμάιμα, τότε γυναίκα του Ίμρα Καν, από σόου του 1996

Η απιστία με τον ράπερ, η σύλληψη του συζύγου και το διαζύγιο μέσω twitter

Το ζευγάρι Μπεν-Κέιτ έμεινε σε μία πλήρως ανακαινισμένη μονοκατοικία τεσσάρων ορόφων στο Κένσινγκτον που χρονολογείται από το 1860 και που προέκυψε μετά την ενοποίηση τριών οικημάτων, με τεράστιο κήπο, ξενώνες και summer house σε μία έκταση χιλιάδων τετραγωνικών. Απέκτησαν τρία παιδιά, την Ιρις-Αναμπελ το 2004, τον Φρανκ Τζέιμς Αμσελ το 2005 και τον Αιζακ Μπένζαμιν Βίκτωρ το 2008, όλα βαφτισμένα με τα βαρύγδουπα ονόματα των προγόνων τους. Μαζί με την οικογένειά τους, επεκτείνονταν και οι μπίζνες αφού ο Μπεν άρχισε μαζί με τον θείο του Τέντι να επενδύει σε περιβαλλοντικά πρότζεκτ, έγινε συνέταιρος στην εταιρεία WHEB, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που επενδύουν σε περιβαλλοντικές δράσεις και διαχειρίζεται πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε private equities, εισηγμένες εταιρείες και υποδομές πράσινης ενέργειας. Συγχρόνως ο Γκόλντσμιθ, ανέλαβε δεκάδες δράσεις ως ακτιβιστής οικολόγος και ίδρυσε τα δικά του fund χρηματοδότησης eco-friendly προγραμμάτων για την προστασία του οικοσυστήματος στην λεκάνη της Μεσογείου, όπως στην Ιμπιζα αλλά και στην Καραϊβική.

Σχέδια για προγράμματα στα ελληνική νησιά

Ο ίδιος μάλιστα το 2016 είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να αναπτύξει προγράμματα και στα ελληνικά νησιά ως λάτρης των ελληνικών ακτών και με ευρύτατο κύκλο γνωριμιών στην χώρα μας που του προσέφεραν οι στενές του σχέσεις με το ελληνικό εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, είχε απευθύνει πρόσκληση σε περίπου 50 προσκεκλημένους του εφοπλιστικού, του επενδυτικού και του τουριστικού τομέα παρουσιάζοντας με γλαφυρό τρόπο το έργο αλλά και τη νέα του προσέγγιση. Επιλέγοντας μία από τις πιο ακριβές ιδιωτικές λέσχες του Λονδίνου που είναι ιδιοκτησίας του, την «5 Hertford Street», με μέλη το πριγκιπικό ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ, τον Tζορτζ και την Αμάλ Κλούνεϊ αλλά και πολλούς μεγιστάνες, ο Μπεν Γκόλντσμιθ «η ήσυχη δύναμη της οικογένειας» όπως τον περιέγραψε η Evening Standard μοιράστηκε με τους καλεσμένους του το νέο όραμα για τα ελληνικά νησιά.

Από την μεριά της η σύζυγός τoυ, Κέιτ Ρότσιλντ, φαίνεται ότι μετά από την συμβίωσή της με έναν τόσο πολυάσχολο και δραστήριο σύζυγο, είχε αποκτήσει και η ίδια αυτοπεποίθηση και δυναμισμό καταφέρνοντας να θωρακίσει την ευαίσθητη φύση της που σύμφωνα τότε με τα Βρετανικά ΜΜΕ ήταν η κλασική αδύναμη συμβία που ζούσε υπό την συζυγική φτερούγα, άβουλη και διαχειρίσιμη. Όχι όμως πια. Λάτρης της μουσικής και η ίδια, ίδρυσε τη δική της δισκογραφική εταιρεία, τη Round Table έχοντας στο δυναμικό της δεκάδες ανερχόμενους τραγουδιστές της χορευτικής και ραπ σκηνής, μεταξύ των οποίων ο αμερικανός ράπερ και μουσικός παραγωγός, Jay Electronica, μεγαλωμένος σε γκέτο που προσπαθούσε να χτίσει καριέρα ζώντας στο Λονδίνο. Η Κέιτ, σύμφωνα με όσα γράφονταν τότε, φαινόταν να έχει αποκτήσει μια εμμονική σχεδόν σχέση μαζί του αφού από το 2001 που γνωρίσθηκαν, άρχισαν να έχουν καθημερινές πολύωρες τηλεφωνικές επαφές που εξελίχθηκαν και σε βραδινά ξενύχτια που την κρατούσαν μακριά από την οικογενειακή εστία.

Ο Μπεν που αρχικά είχε φιλικές σχέσεις με τον ράπερ, στη συνέχεια άρχισε να υποψιάζεται ότι η φιλική και επαγγελματική σχέση της γυναίκας του παραήταν κοντινή για να την αντέξει. Οι υποψίες του αντικρούονταν με μένος από τη μεριά της αλλά οι καβγάδες μεταξύ των δύο συζύγων άρχισαν πλέον να στοιχειώνουν την μέχρι πρότινος τακτοποιημένη και ανέφελη ζωή τους. Μέχρι που το 2002, ένας μεταξύ τους έντονος καβγάς οδήγησε την αστυνομία έξω από την έπαυλή τους και τον ίδιο με χειροπέδες στο τμήμα. Ο Μπεν είχε ανακαλύψει δεκάδες ερωτικού και σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα που αντάλλασσε η Κέιτ με τον εραστή της ράπερ μέσω μέιλ κι ενώ η ίδια αρχικά αρνιόταν ότι είχε σχέση μαζί του, στη συνέχεια αναγκάστηκε να δεχτεί τις κατηγορίες για απιστία. Η σύγκρουση μεταξύ τους ήταν σφοδρή, ο Μπεν την χαστούκισε και της πέταξε με σφοδρότητα ένα παιδικό παιχνίδι ενώ οι φωνές τους ακούγονταν σε όλη την ήσυχη γειτονιά. Η Κέιτ κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας τον σύζυγό της για επίθεση εναντίον της και πρόκληση σωματικής βλάβης και το περιπολικό που κατέφθασε έξω από την έπαυλή τους αποχώρησε με τον Μπεν Γκόλντσμιθ να φοράει χειροπέδες με κατεύθυνση το τμήμα.

Ο Ίμρα Καν, θρύλος του κρίκετ στο Πακιστάν και μετέπειτα πολιτικός, και η Τζειμάιμα Γκόλντσμιθ. 1) Φώτο από τον ιδιωτικό τους γάμο 2) Στιγμιότυπο από την περίοδο των εκλογών 3) Από την παρουσία τους στη Νότια Αφρική κατά την παρουσίαση του «Blue Train» από τον πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα

Το σκάνδαλο έγινε πρωτοσέλιδο

Το σκάνδαλο ήταν μεγάλο. Τα πρωτοσέλιδα στο σύνολο των βρετανικών media κάθε άλλο παρά κατεύνασαν την ένταση μεταξύ των δύο συζύγων, ενώ ο Μπεν, πληγωμένος και ταπεινωμένος βομβάρδιζε το tweeter με εξευτελιστικά μηνύματα για την Κέιτ ποστάροντας ο ίδιος τα δημοσιεύματα για τις απιστίες της ή σχολιάζοντας με δηλητηριώδεις αναφορές την κίνησή της να προσλάβει γνωστή εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων για να αποκαταστασήσει την δημόσια εικόνα της. Όλα αυτά φυσικά υπό το άγρυπνο και αυστηρό βλέμμα των μελών των δύο οικογενειών Γκόλντσμιθ και Ρότσιλντ που γίνονταν μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου δημόσιου διασυρμού δύο ιδιαίτερα προβεβλημένων μελών της που συμπαρέσυραν στην κατηφόρα και τα υπόλοιπα. Σύντομα τα δηλητηριώδη tweet του Μπεν αποσύρθηκαν από τον λογαριασμό του ενώ ο ίδιος άρχισε να κινεί πάραυτα τις διαδικασίες διαζυγίου που όλα έδειχναν ότι θα μετεξελιχθεί σε πόλεμο μεταξύ δύο συζύγων και γονέων τριών παιδιών -«Θα σκοτωθούν για τον βραστήρα και για την τσαγιέρα», έγραφαν οι gossip στήλες για να δείξουν τη σφοδρότητα της αντιπαράθεσης των αντιδίκων, τυφλωμένοι από θυμό και πάθος, ο καθένας για τους λόγους του.

Τελικά φαίνεται ότι η οικογενειακή πίεση επεβλήθη του συζυγικού μένους και τόσο για την προστασία της οικογενειακής αίγλης όσο και για την ψυχολογική ισορροπία των τριών ανήλικων παιδιών τους, το ζευγάρι στην πορεία εξομάλυνε τις σχέσεις του. Το κοινό τους σπίτι βγήκε στην αγορά για πώληση με τιμή 20.000.000 λίρες, η Κέιτ έμεινε σε ένα τεράστιο σπίτι στο Σάφολκ με τα τρία παιδιά ενώ η σχέση της με τον ράπερ ακολούθησε φθίνουσα πορεία αφού μετά από κάποιους μήνες, χώρισαν οριστικά. Στο μεταξύ εκείνη φέρεται να έχει δεσμό με κάποιον εύρωστο επιχειρηματία ενώ ο Μπεν παντρεύτηκε το 2014 με το πρώην μοντέλο Τζεμάιμα Τζόουνς με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, το τελευταίο μόλις πριν λίγες μέρες. Ένα παιδί που ήρθε ως δώρο ζωής μετά την τραγική απώλεια πριν 9 μήνες της 15χρονης πρωτότοκης κόρης του μέσα στο οικογενειακό κτήμα τρέχοντας με ένα buggy (χαμηλό τζιποειδές αυτοκίνητο). Τα νέα μάλιστα τότε τον είχαν βρει την ώρα που μαζί με τα δύο του παιδιά έπαιζε κρίκετ, ένα ιδιαίτερα προσφιλές σπορ στις τάξεις των αριστοκρατικών κύκλων του Λονδίνου, με όλα τα μέλη των Γκόλντσμιθ/Ρότσιλντ να επιδίδονται με πάθος. Για άλλη μια φορά, ο Μπεν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού.

Η Αιρις-Αναμπελ κατέληξε από τα τραύματά της και η τραγωδία χτύπησε για άλλη μια φορά την πόρτα των δύο δυναστειών που εδώ και δύο αιώνες στροβιλίζεται μεταξύ εκκεντρικών κοσμικών πάρτυ, πολιτικής και προσωπικών τραγωδιών. Μόλις πριν 2 μήνες από το δυστύχημα, οι Ρότσιλντ είχαν βρεθεί πάλι στην επικαιρότητα, αφού αποφάσισαν να βγάλουν στο σφυρί ένα πραγματικό θησαυρό επίπλων και κειμηλίων που είχαν κατασκευαστεί κάποτε για Ευρωπαίους μονάρχες και γαλαζοαίματους. Η δημοπρασία των 57 παρτίδων των αντικειμένων της ιστορικής οικογένειας, το εξτράβαγκαντ στυλ των οποίων επηρέασε γενιές και γενιές ζάπλουτων του δυτικού κόσμου, έγινε από τον οίκο Christie’s τον πέρυσι τον Ιούλιο στο Λονδίνο με την αξία τους να εκτιμάται περίπου στα 11,5 εκατ. ευρώ. «Ούτε ένας ωκεανός με χρήματα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο μιας τέτοιας απώλειας» έγραφαν πριν 9 μήνες τα βρετανικά ταμπλόιντ για τον άδικο χαμό της 15χρονης τινέιτζερ. Η φωτογραφία του Μπεν Γκόλντσμιθ με τη νεογέννητη κόρη του Vita-Iris και έκτο παιδί του σηματοδοτεί την αρχή μιας φωτεινής πάλι περιόδου για εκείνον, με την ελπίδα αυτή την φορά να καταφέρει κάποιο μέλος της οικογένειας να ξορκίσει την κατάρα.

Φωτογραφίες: AFP / VISUALHELLAS.GR, SPLASH / GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ