2020-05-01 12:01:15
Φωτογραφία για Δήμαρχος Μπόντρουμ σε Έλληνες δημάρχους νησιών: «Ας ενώσουμε δυνάμεις»
Επισημαίνει πως ο κορωνοϊός έχει δυσμενείς επιπτώσεις παγκοσμίως και πλέον πως αποτελεί ένα από σημαντικότερα προβλήματα του αιώνα, ζητώντας στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης λόγω κορωνοϊού απέστειλε ο Τούρκος δήμαρχος Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) Αχμέτ Αράς, σ’ Έλληνες ομολόγους του, των νησιών Κω, Κάλυμνος, Πάτμος, Λέρος και Σύμη.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αλικαρνασσού υπογράμμισε τη σημασία της φιλίας και της γειτονιάς την περίοδο της πανδημίας, καλώντας τους Έλληνες δημάρχους σε συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο ίδιος επισημαίνει πως η πανδημία Covid-19 έχει δυσμενείς επιπτώσεις παγκοσμίως και πλέον πως αποτελεί ένα από σημαντικότερα προβλήματα του αιώνα, ζητώντας στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου, λέγοντας με νόημα πως «τα νησιά βρίσκονται πιο κοντά στο Bodrum παρά στην ηπειρωτική Ελλάδα» και πως το πρόβλημα είναι κοινό και ως εκ τούτου «η λύση μας πρέπει να είναι κοινή».


Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Αλικαρνασού (Μπόντρουμ)

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο χρόνος είναι χρόνος αλληλεγγύης, είναι καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις και να βοηθήσουμε.

Εμείς, οι απόγονοι δύο βαθιά ριζωμένων πολιτισμών που μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία για αιώνες, μετατρέψαμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα φιλίας. Μοιραστήκαμε τη χαρά μας στις όμορφες μέρες μας και αναπτύξαμε τις σχέσεις γειτονίας μας. Μαζί, βιώσαμε το κλίμα ελευθερίας, ανοχής, ειρήνης και ηρεμίας. Η ανοχή και η αγάπη είναι προνόμιο που απορρέει από την αρχαία ιστορία και την ουσία αυτής της γεωγραφίας.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική και τεράστια για εμάς, για το Μπόντρουμ.

Τώρα περνάμε δύσκολους καιρούς. Βρίσκεστε μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, πολύ πιο κοντά στο Μπόντρουμ. Σε αυτήν την περίοδο, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρίνειά μου για τη σημασία της αμοιβαίας ανταλλαγής ιδεών, των προτάσεων λύσης και της ανάγκης αλληλοϋποστήριξης.

Είμαστε πάντα μαζί σας ως γείτονας και φίλος σας στην επίλυση αυτού του κοινού προβλήματος της ανθρωπότητας.

Μείνετε υγιείς».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ