2020-05-08 09:00:09
Φωτογραφία για Η Ισλανδία σχεδόν εξάλειψε την πανδημία
Η Ισλανδία έχει σχεδόν εξαλείψει την επιδημία του κοροναϊού, καθώς το 97% των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό έχουν αναρρώσει και μόνο δύο νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η ισλανδική κυβέρνηση.

«Μας εκπλήσσει ευχάριστα που βλέπουμε μια πολύ γρήγορη επιβράδυνση της πανδημίας στην Ισλανδία. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο μιας επανεμφάνισης της επιδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας, Τόρολφουρ Γκούντνασον.

Έπειτα από εβδομάδες αυστηρού εγκλεισμού, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ισλανδία, ξεκίνησαν την Δευτέρα μια επανάληψη των δραστηριοτήτων τους, που παραμένει πολύ μερική και υπό στενή επιτήρηση, ανοίγοντας και πάλι τα πανεπιστήμια, τα μουσεία και τα κομμωτήρια.

Σε πρόσφατο άρθρο τους, οι New York Times συμπεριέλαβαν την Ισλανδία στις χώρες - παραδείγματα όπου η άμεση και αποφασιστική λήψη μέτρων βοήθησε στο να μετριαστούν οι συνέπειες της πανδημίας και ένωσαν τους λαούς. Στην Ισλανδία έγιναν από νωρίς τεστ για τον κορωνοϊό σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας, και παρόλο που πολλά βγήκαν θετικά, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται μόλις 13 άνθρωποι, εκ των οποίων κανείς με σοβαρά προβλήματα, ενώ δεν υπάρχουν επίσης βαριά περιστατικά στις ΜΕΘ. 
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ