2020-05-09 18:00:14
Φωτογραφία για Αγορά ξένου προγράμματος από την ΕΡΤ
Ξένο πρόγραμμα ως και το 2022 εξασφαλίζει με τις νέες συμφωνίες της η ΕΡΤ, πρόγραμμα ξένων κυρίως ταινιών και σειρών, ενώ προμηθεύεται και παιδικό πρόγραμμα κινούμενων σχεδίων.

Η μεγαλύτερη συμφωνία αφορά την αμερικάνικη εταιρεία διανομής και παραγωγής MGM, από την οποία η ΕΡΤ προμηθεύεται 33 συνολικά τίτλους ταινιών και τρεις τηλεοπτικές σειρές. Οι ξένες ταινίες είναι στην πλειονότητα τους παλιές, ανάμεσα τους το «Θέλμα και Λουίζ», το «Ρόνιν» και η ταινία για τον Τζίμι Χέντριξ. Οι τρεις σειρές είναι ο πρώτος κύκλος του «Four Weddings and a Funeral», ο πρώτος κύκλος του «Condor» και οι τρεις κύκλοι του «The Handmaid’s Tale».

Συμφωνίες για ξένες ταινίες έχουν υπογραφεί επίσης με την Feelgood Entertainment, από την οποία η ΕΡΤ θα προμηθευτεί 15 ξένες ταινίες («Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές», «Η Αγάπη Είναι Παράξενη» κ.ά.) και ένα ντοκιμαντέρ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 66.100 ευρώ, πλην ΦΠΑ. Η συμφωνία με την Audiovisual προβλέπει την προμήθεια 30 ξένων ταινιών με κόστος 68.400 ευρώ, πλην ΦΠΑ. Ανάμεσα στους τίτλους υπάρχουν οι ταινίες «Η Μελωδία της Καρδιάς», «Υπερσιβηρικός», «The Matador» κ.ά.


Από την εταιρεία Endemol η ΕΡΤ εξασφάλισε τρεις τηλεοπτικές σειρές, με δαπάνη 104. 465 ευρώ, πλην ΦΠΑ. Πρόκειται για τρεις σεζόν του «The Fall», έξι σεζόν της σειράς «A Place to Call Home» καθώς και τον πρώτο κύκλο της σειράς «Peaky Blinders». Τέλος, από την εταιρεία Σπ. Γουδέβενος και Σία η ΕΡΤ θα προμηθευτεί πέντε ξένα ντοκιμαντέρ με κόστος 41.000 ευρώ. Προμήθεια ξένου προγράμματος έγινε και για την ΕΡΤ3 από την ιταλική εταιρεία TVCO, με κόστος 14.070 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και φόρων.

typologies

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ