2020-05-09 18:42:39
Φωτογραφία για Η πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο.
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς:

«Πίστη  δεν  είναι  κάτι  αφηρημένο, αλλά  η  ένωσις  του  ανθρώπου  με  το  Χριστό».

 

Μέσα στην λαμπροφόρο χαρά της Αναστάσεως του Χριστού, αλλά και κάτω από τα ιδιαίτερα μέτρα που επεβλήθησαν στην Εκκλησία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η πόλη του Αγρινίου τίμησε εφέτος τη μνήμη του προστάτου και πολιούχου της Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου.

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού. Στον παλαιό ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο δασύλλιο του Αγρινίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος. Στον νέο περικαλλή Ιερό Ναό στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε και ομίλησε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος.

Σήμερα το πρωί, στον νέο Ιερό Ναό τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και τον θείο λόγο (τον οποίο επισυνάπτουμε στη συνέχεια), όπου αναφέρθηκε στην τόσο λαμπρή και θαυμαστή μεταστροφή του μετέπειτα Αγίου, αλλά και στον εορτασμό της ιεράς μνήμης του, την οποία η Εκκλησία μας παρουσιάζει ως πνευματική ευωδία.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1.700 νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
1.700 νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ