2020-05-14 13:49:50
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτη η υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων του προγράμματος PHILOS
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Απλήρωτοι για τα νυκτερινά, αργίες κ.α. είναι εκατοντάδες υπάλληλοι Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας (Νοσηλευτές, Διασώστες κ.α.) με το πρόγραμμα PHILIOS, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εκατοντάδες υπάλληλοι που προσλήφθηκαν από προκήρυξη 1575 υπαλλήλων (Νοσηλευτών, Διασωστών και άλλων ειδικοτήτων) με το πρόγραμμα PHILIOS «ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση», δεν έχουν πληρωθεί τη δεδουλευμένη υπερωριακή απασχόληση, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

"Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διακομίζοντας περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στο ΕΚΑΒ και περιθάλπουν περιστατικά κορωνοϊού όσοι εργάζονται στα Νοσοκομεία σε ΜΕΘ και άλλες κλινικές. Εργάζονται από τον Δεκέμβριο 2019 και είναι απλήρωτες Κυριακές, αργίες και νυκτερινά. Ο ΕΟΔΥ που είναι φορέας δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα", αναφέρουν χαρακτηρισικά σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


Ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τους καταβάλλει το μισθό τους με περικοπές, χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, το Επίδομα Παραμεθόριων Περιοχών σε όσους εργάζονται σε Μονάδες Υγείας Παραμεθόριων περιοχών.

"Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στον ΕΟΔΥ για να επιλυθεί η εν λόγω αδικία. Δεν μπορεί οι Νοσηλευτές, οι Διασώστες και άλλοι Επαγγελματίες Υγείας να λαμβάνουν κουτσουρεμένες αποδοχές από τον ΕΟΔΥ και να παρέχουν απλήρωτη εργασία", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ