2020-05-18 10:25:38
Φωτογραφία για Αεροδρόμια, ΚΤΕΛ και τρένα: Πώς θα μετακινούμαστε μέσα στη χώρα
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMENEWS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, με τα μέτρα ασφαλείας για μετακίνηση με ΚΤΕΛ ή τρένο, αλλά και αεροπορικώς να είναι ιδιαίτερα αυστηρα.

Σε αυτά τα υγειονομικά πρωτόκολλα των μετακινήσεων, με βάση τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Καθώς ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό και από τη μία περιφέρεια στην άλλη, εκτός των νησιών – πλην της Κρήτης – από τη Δευτέρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνονται οι υπεραστικές μετακινήσεις.


«Πιο συγκεκριμένα, για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν» είπε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας.

Όπως και στα αστικά λεωφορεία, έτσι και σε ΚΤΕΛ και τρένα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μάσκες, αντισηπτικά και γάντια σε ΚΤΕΛ και ΟΣΕ

Επιπλέον, ο υφυπουργός συνέστησε στους πολίτες να κλείνουν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές σε κισέ. Οι επιβάτες πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβασή τους στα μέσα.

Οι πάροχοι υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, οφείλουν να ενημερώνουν τους επιβάτες για τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωρινής προστασίας. Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς οι υπεύθυνοι φορείς οφείλουν να εφοδιάζουν το προσωπικό με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, μάσκα, γάντια και αντισηπτικό, αλλά και να μεριμνούν να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι περιοχές και τα σημεία επαφής επιβατών και τα μηχανήματα με ειδικά υλικά.

Πώς θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις εντός Ελλάδος

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε επίσης τον τρόπο που θα πραγματοποιούνται οι εσωτερικές πτήσεις, οι οποίες και ξεκινούν επίσης από σήμερα. Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και όπου υπάρχουν γέφυρες επιβίβασης, η επιβίβαση γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα.

Όπου είναι εφικτό, οι επιβάτες μετακινούνται από την αίθουσα αναμονής στο αεροσκάφος πεζοί και χωρίς να επιβιβάζονται στα λεωφορεία πίστας. Αν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, τηρείται το όριο του 50% της χωρητικότητας του.

Σνακ, νερό και αντισηπτικά πριν την επιβίβαση

Συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ, βρίσκονται τοποθετημένα στην είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης, ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν χωρίς παρέμβαση τρίτου, σημείωσε επίσης ο υφυπουργός. Για όσο ισχύουν τα μέσα δεν θα σερβίρεται στους επιβάτες καφές ή φαγητό, ενώ όσα επιτρέπονται θα τα παραλαμβάνουν μόνοι τους μπαίνοντας στο αεροσκάφος.

«Αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος να υποβάλλεται σε καθαρισμό καμπίνας με ενισχυμένο πρόγραμμα αντισηψίας, πριν παραδοθεί για τη συνέχιση των επόμενων πτήσεων» σημείωσε τέλος ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/ktel-trena-aerodromia-metakinoymaste-hardalias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ