2020-05-30 01:11:57
Φωτογραφία για Τραγωδία του «Χέιζελ»: Σαν σήμερα…πάγωσε ο χρόνος
Στις 29 Μαΐου του 1985, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στις Βρυξέλλες, έχασαν άδικα τη ζωή τους 39 ψυχές, σε μία ιστορία που δεν θα έπρεπε να υπάρχει για να διηγείται

Είναι από τις επετείους που δεν γιορτάζονται. Που κανείς δεν θα ήθελε να είχε συμβεί. Ωστόσο, είναι μία επέτειος που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ούτε το ποδόσφαιρο το ίδιο θα την ξεχάσει, ούτε φυσικά και οι οικογένειες των 39 φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους (32 Ιταλοί, 4 Βέλγοι, 2 Γάλλοι, 1 ΒορειοΙρλανδός).

Την Παρασκευή λοιπόν συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την Τραγωδία του «Χέιζελ», η οποία σημάδεψε τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1985 στις Βρυξέλλες. Υπεύθυνοι ήταν οι οπαδοί της Λίβερπουλ που έσπασαν ένα κιγκλίδωμα και κινήθηκαν απειλητικά, με συνέπεια να υπάρξουν τα εν λόγω θύματα, τα περισσότερα εκ των οποίων συνεθλίβησαν σε ένα τοίχο, καθώς οι οπαδοί της Γιουβέντους υποχωρούσαν.

Ο τελικός αποφασίστηκε να διεξαχθεί, η Γιουβέντους πήρε το τρόπαιο με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του Μισέλ Πλατινί, αλλά κανείς δεν θυμάται το αγωνιστικό σκέλος, ενός αγώνα που δεν θα έπρεπε να έχει παιχτεί ποτέ. Μίας θλιβερής ιστορίας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει για να τη διηγούμαστε.

Πηγή:www.gazzetta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ