2020-05-31 05:30:16
Φωτογραφία για Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος –Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου
Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση που έλαβε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για να υπενθυμίσει στο  κοινό τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Τα στοιχεία σε παγκόσμια κλίμακα είναι αδιάσειστα: Στη χώρα μας 15.000 άτομα ετησίως   πεθαίνουν από νόσημα που σχετίζεται με το κάπνισμα, με το αντίστοιχο ποσοστό Παγκοσμίως να κυμαίνεται  στα 7 εκατομμύρια άτομα.

Για το 2020  ως πρωταρχικός σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος έχει τεθεί η προστασία των νέων από τη χειραγώγηση της βιομηχανίας και η αποτροπή τους από τη χρήση καπνού και νικοτίνης.

Με δεδομένη την εμφάνιση νέων ελκυστικών προϊόντων καπνού όπως οι ατμοποιητές και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που έχουν στόχο να προσελκύσουν μια νέα γένια χρηστών καπνού, στόχος είναι η ορθή ενημέρωση όλων σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες και των νέων μη καιόμενων καπνικών προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ