2020-05-31 21:23:14
Φωτογραφία για Εκτός προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων στα Γυμνάσια το μάθημα των Θρησκευτικών
Κατατέθηκε στη Βουλή και ξεκινά αύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου η συζήτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο "Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις".

Σύμφωνα με το Άρθρο 4 του νομοσχεδίου τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο διατηρούνται στην Ομάδα Β΄, που περιλαμβάνει μαθήματα για τα οποία δεν γίνονται εξετάσεις των μαθητών στο τέλος της χρονιάς. Στην ίδια Ομάδα Β΄ ανήκουν επίσης η Γεωλογία-Γεωγραφία, η Χημεία, η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, η Δεύτερη ξένη γλώσσα, η Τεχνολογία – Πληροφορική και η Οικιακή Οικονομία.

Για την αξιολόγηση των μαθημάτων αυτών το νομοσχέδιο προβλέπει ότι "Στα μαθήματα της Ομάδας Α′ και της Ομάδας Β′ της των εδαφίων α και β, αντίστοιχα, της παρ. 1 του άρθρου 2 του παρόντος διενεργείται μία (1) ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία (1) κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου. Κατά το δεύτερο τετράμηνο ο διδάσκων μάθημα της ομάδας Β′ μπορεί να επιλέξει, αντί της διεξαγωγής ωριαίας γραπτής δοκιμασίας σε κάποιο τμήμα ή κάποια τμήματα, την ανάθεση μιας συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης στους μαθητές του τμήματος ή των τμημάτων
. Ειδικά για το μάθημα της Πληροφορικής, κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου διενεργείται μία (1) ωριαία γραπτή δοκιμασία και κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου δεν διενεργείται ωριαία γραπτή δοκιμασία, αλλά ανατίθεται σε κάθε μαθητή η εκπόνηση συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ