2020-06-02 08:00:10
Φωτογραφία για Για μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Νέο μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης, που δήθεν προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία και υποτίθεται ότι υπογράφει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των χρηστών και έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το καταφανώς ψευδεπίγραφο μήνυμα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σήμερα (1-6-2020), έχει τη μορφή δήθεν επιστολής της Ελληνικής Αστυνομίας και διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) από δράστες που επιχειρούν, προφανώς, να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Από την αστυνομία, παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό και εισβολής στα αρχεία δεδομένων τους.

Σημειώνεται, ότι είναι τρίτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που εντοπίζεται παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης στο διαδίκτυο. Το προηγούμενο ήταν με ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, πριν από έναν μήνα, και το πρώτο στις αρχές Μαρτίου με παρόμοιο κείμενο και πάλι προερχόμενο δήθεν από την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ