2020-06-02 13:25:03
Φωτογραφία για Επιστολή ΠΙΣ προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ για σημειώματα συνταγογράφησης
Πρόεδρο του 

Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ 

Κοινοποίηση: 

Ιατρικούς Συλλόγους 

Κύριε Πρόεδρε, 

Προ 2 ημερών εστάλησαν από τον ΕΟΠΥΥ σημειώματα σε όλους τους συμβεβλημένους και πιστοποιημένους ιατρούς που συνταγογραφούν αναφορικά με την μέχρι σήμερα συνταγογράφησή τους. 

Στα σημειώματα υπήρξαν σημειώσεις υπέρβασης με κόκκινο σε μία παραμετροποίηση που περιέχει αγνώστων προελεύσεων και σκοπιμότητας ποσοτικά χαρακτηριστικά με πρόδηλη παράλειψη ποιοτικών χαρακτηριστικών όσον αφορά την εξυπηρέτηση ασθενών με χρόνιες παθήσεις αλλά και σημαντικών ελλείψεων του υγιειονομικού χάρτη ιδιαίτερα στις ακριτικές και νησιώτικες περιοχές. 

Φάρμακα υψηλού κόστους που εγκρίνονται από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ως αναγκαία, χρεώνονται στους κωδικούς των ιατρών αντίστοιχων ειδικοτήτων ως υπέρβαση συνταγογράφησης. Αυτό αποτελεί επιστέγασμα παραλογισμού και οδηγεί πρακτικά σε αντιδραστική άρνηση εξυπηρέτησης των ασθενών ευπαθών ομάδων με χρόνιες παθήσεις από τους θεράποντες ιατρούς τους. 


Δεδομένου της υφιστάμενης νομοθεσίας (άρθρο 92 του Ν4600/19) παρακαλούμε, να μας εξηγήσετε άμεσα τη σημασία των κόκκινων σημειώσεων και πως προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να αξιοποιήσει αυτές. 

Μέχρι τη λήψη της απάντησής σας, σας γνωστοποιούμε ότι η εκπρόσωπος του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θα απέχει από τις συνεδριάσεις του οργάνου. 

Για τον Π.Ι.Σ. 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας 

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος   Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου 

Πλαστικός Χειρουργός              Αγγειοχειρουργός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ