2020-06-03 16:59:25
Φωτογραφία για Πρυτανικές εκλογές: Διγαλάκης «Το θέμα, λοιπόν, της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει κλείσει.»
Βασίλης Διγαλάκης: Δημοκρατική και διαφανής επιλογή η ηλεκτρονική ψηφοφορία, έχει αποφανθεί το ΣτΕ.

      Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις πρυτανικές εκλογές είναι η πλέον δημοκρατική και διαφανής επιλογή, που διασφαλίζει πλήρως το αδιάβλητο και διευκολύνει τη συμμετοχή, τόνισε χθες ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα που την απορρίπτουν κινδυνολογίες οργουελικής σύλληψης.

Ο κ. Διγαλάκης διαβεβαίωσε ότι η τεχνολογία παρέχει όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες για τη διασφάλιση του αδιάβλητου και του απορρήτου της διαδικασίας και διάβασε αποσπάσματα απόφασης (519) του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την εγκυρότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήδη από το 2015.

«Το θέμα, λοιπόν, της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει κλείσει. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε δέκα χρόνια πίσω και δεν μπορείτε να κατηγορείτε την ηλεκτρονική ψηφοφορία και να μην αναφέρεστε στα φαινόμενα που είχαμε πριν από αυτή, με τις αρπαγές καλπών από κάποιες ηχηρές μειοψηφίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διγαλάκης απευθυνόμενος σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση επί των άρθρων τού υπό ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, κατά τη χθεσινή, δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (2/6/2020)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (2/6/2020)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ