2020-06-05 23:50:37
Φωτογραφία για Ο Ρονάλντο πρώτος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου!
Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία που μπορεί να υπερηφανεύεται πως έγινε δισεκατομμυριούχος, καθώς η περιουσία του αποτιμάται αυτή τη στιγμή 1 δισ. δολάρια ή 885 εκατ. ευρώ.

Το εξειδικευμένο αμερικανικό περιοδικό Forbes τον έχει κατατάξει, μάλιστα, στη δεύτερη θέση στη λίστα με τους υψηλότερα αμειβόμενους αθλητές του Κόσμου για το 2020, πίσω μόνο από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ωστόσο, τα κέρδη του Πορτογάλου, ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων (93 εκατομμύρια ευρώ) προ φόρων, τον καθιστούν ως τον καλύτερα πληρωμένο παίκτη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Ρονάλντο μέτρησε 1 εκατομμύριο δολάρια περισσότερο από τον Λιονέλ Μέσι τον περασμένο χρόνο, κερδίζοντας 60 εκατομμύρια δολάρια από μισθό και 45 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες και διαφημίσεις.

Το Forbes αναφέρει επίσης ότι ο 35χρονος Ίβηρας επιθετικός είναι μόνο ο τρίτος εν ενεργεία αθλητής που έφτασε το 1 δισ. δολάρια, μετά τους Τάιγκερ Γουντς και Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Ο Ρονάλντο, που δέχθηκε μείωση συγκριτικά με τις απολαβές του στη Ρεάλ για να μεταγραφεί στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2018, είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεπερνώντας τα 200 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram νωρίτερα φέτος.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ