2020-06-08 16:27:58
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα εις βάρος του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος
Η έρευνα θα επικεντρωθεί στην εγκαθίδρυση ή στην απόρριψη ποινικής σύνδεσης με ενέργειες που συνέβησαν μετά τον Ιούνιο του 2014, όταν ο επίτιμος βασιλιάς δεν

προστατευόταν πλέον από ασυλία

Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος στο πλαίσιο έρευνας για ένα συμβόλαιο τρένων υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία, όπως ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση.

Ο εισαγγελέας θα ερευνήσει κατά πόσον ο τέως βασιλιάς μπορεί να περιληφθεί στην υπόθεση καθώς προστατευόταν από ασυλία έως τον Ιούνιο του 2014, όταν παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η έρευνα αυτή επικεντρώνεται, ακριβώς, στην εγκαθίδρυση ή στην απόρριψη ποινικής σύνδεσης με ενέργειες που συνέβησαν μετά τον Ιούνιο του 2014 όταν ο επίτιμος βασιλιάς δεν προστατευόταν πλέον από ασυλία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η έρευνα του γενικού εισαγγελέα για τον βασιλιά προέκυψε από μια άλλη έρευνα που πραγματοποίησε ο εισαγγελέας της χώρας κατά της διαφθοράς για τη δεύτερη φάση μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας των πόλεων Μεδίνα και Μέκκα στη Σαουδική Αραβία το συμβόλαιο της οποίας δόθηκε σε μια ομάδα ισπανικών εταιριών το 2011.

Ο ισπανικός βασιλικός οίκος δεν ήταν προσώρας διαθέσιμος για σχολιασμό.

Ο Χουάν Κάρλος ήταν επί μακρόν πολύ δημοφιλής στην Ισπανία για τον ρόλο του στη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία στα τέλη των χρόνων του '70, προτού τα σκάνδαλα να υπονομεύσουν τη δημόσια αποδοχή του πριν από μια δεκαετία, οδηγώντας τον στην παραίτηση από τον θρόνο. Στα μέσα Μαρτίου, ο γιος του Φελίπε, ο νυν βασιλιάς, ανέφερε σε μια δήλωση ότι αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του και του αφαίρεσε το βασιλικό επίδομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Bentley Bentayga
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Bentley Bentayga
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ