2020-06-10 15:28:42
Φωτογραφία για Mitsubishi 3000GT
Πολλοί θα ήθελαν να ακούσουν το νέο πως η Mitsubishi θα βάλει και πάλι στην γκάμα της ένα σπορ κουπέ μοντέλο και πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα ήθελαν να μοιάζει με το ψηφιακό 4000GT.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η Mitsubishi έδειχνε αποφασισμένη να μπει για τα καλά στο χώρο των sportscars και να δημιουργήσει έναν άμεσο αντίπαλο για την Toyota Supra και το Nissan GT-R. Το 3000GT δεν κατάφερε βέβαια να δημιουργήσει ένα αντίκτυπο αντίστοιχο με αυτό των ιαπώνων αντιπάλων όμως αναμφισβήτητα ήταν μια σπορ δημιουργία με δυναμικό ύφος και προηγμένη για την εποχή τεχνολογία.

Σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει να αποκτά ένα πιο δημιουργικό και ανήσυχο πνεύμα και πολλοί θα ήθελαν την εταιρία που μας έχει χαρίσει τα θρυλικά EVO να μπει και πάλι στο χώρο της συναισθηματικής αυτοκίνησης. Γιατί όχι μάλιστα με ένα κουπέ που θα αναβίωνε την ιδέα του 3000GT στην σημερινή εποχή. Αυτή φαίνεται πως ήταν και η σκέψη του καλλιτέχνη που δημιούργησε την ψηφιακή απεικόνιση του 4000GT όπως ονόμασε το κουπέ με την έντονα μυώδη σιλουέτα η οποία συνδυάζει στοιχεία της σύγχρονης αισθητικής με ρετρό επιρροές από το αυθεντικό μοντέλο.


Οι αναλογίες του 4000GT πλησιάζουν αρκετά αυτές του προγόνου που αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης. Πάντως η σύγχρονη εκδοχή έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα τον πολύ κοντό πίσω πρόβολο και τα φουσκωμένα φτερά. Ωστόσο ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι πως ο δημιουργός έχει διατηρήσει την αισθητική των pop-up φώτων που είχε το 3000GT ενώ η λωρίδα LED σε όλο το πλάτος του προφυλακτήρα είναι ένα αισθητικό χαρακτηριστικό που έχει επίσης μεταφερθεί από το μοντέλο της δεκαετίας του ’90 και έχει προσαρμοστεί περίφημα στα σημερινά δεδομένα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ