2020-06-11 11:24:28
Φωτογραφία για Μπράβοι πωλούσαν προστασία σε καταστήματα... ρούχων!
Απαιτούσαν μέχρι και αναδρομικά - Στα χέρια της αστυνομίας ο «αρχηγός» της σπείρας

Στην εξάρθρωση σπείρας μπράβων που πωλούσαν προστασία σε καταστήματα... ρούχων προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 49χρονος αρχηγός της σπείρας, μάλιστα, συνελήφθη επ' αυτοφώρω το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι μπράβοι ζητούσαν 250 ευρώ το μήνα για παροχή «προστασίας» με τα μηνιαία παράνομα έσοδά τους να ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ.

Την σπείρα κατήγγειλαν στις αρχές τουλάχιστον 35 ιδιοκτήτες που διατηρούσαν περίπου 100 καταστήματα

Καταστηματάρχης κατέθεσε ότι οι μπράβοι ζητούσαν μέχρι και... αναδρομικά για την παροχή «προστασίας» καθώς από τον ίδιο απαίτησαν 10.000 ευρώ.

Μετά τη σύλληψη του 49χρονου η αστυνομία αναζητά έναν 41χρονο και τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα.


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες της 5-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 49χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Συγκατηγορούμενοι του ανωτέρω για τις ίδιες πράξεις, τυγχάνουν 41χρονος ημεδαπός και έτερα άτομα που αναζητούνται.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος εκβίαζε ιδιοκτήτη καταστημάτων, από τον οποίο απαιτούσε την καταβολή μηνιαίου χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα της παροχής "προστασίας".

Ο 49χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού και κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ