2020-06-11 12:44:50
Φωτογραφία για Γερμανία: 555 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες
Ακόμη 26 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία,

ενώ εντοπίστηκαν 555 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται σε 8.755 νεκρούς επί συνόλου 185.416 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Η Γερμανία θα παρατείνει την ταξιδιωτική της οδηγία για μη ευρωπαϊκές χώρες έως τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα άρει τους συνοριακούς ελέγχους για όλες τις γειτονικές της χώρες έως τα μέσα Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν εχθές υπουργοί.

Καθώς αποκλιμακώνεται κάπως η κρίση του κορωνοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει ακόμα συστήματα με τον υπόλοιπο κόσμο που να της επιτρέπουν να αξιολογεί και να συντονίζει τα ταξίδια, ώστε να εξασφαλίζει πως αυτά δεν θα επιφέρουν εν δυνάμει ανυπολόγιστους κινδύνους. «Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε να αποκλειστούν Γερμανοί σε διάφορα σημεία του κόσμου και πάλι αυτό το καλοκαίρι ή οι παραθεριστές να επιστρέφουν στη Γερμανία χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ιός», ανέφερε ο Μάας σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ