2020-06-11 23:40:33
Φωτογραφία για Ο Ελβετός πρέσβης στις ΗΠΑ μπήκε στο «παιχνίδι» της σάτιρας προς τον Τραμπ
Ο Ελβετός πρέσβης στις ΗΠΑ σχολίασε στο Twitter το βίντεο στο οποίο η 43χρονη κωμικός Σάρα Κούπερ μιμείται τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου

Ιωάννη όπου πόζαρε με τη Βίβλο, γράφοντας «καταπληκτικό»

Διπλωματική απρέπεια ή δροσερό σχόλιο; Η δήλωση του Ελβετού πρέσβη στις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και καυστική προς τον Ντόναλντ Τραμπ, έχει προκαλέσει συζητήσεις τις τελευταίες ώρες.

Συγκεκριμένα, αφορά στο θέμα της φωτογράφισης του Αμερικανού προέδρου με τη Βίβλο, με φόντο την Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Ουάσινγκτον

Ο Ζακ Πιτελού, που είναι ο πρέσβης της Ελβετίας στις ΗΠΑ από το 2019, προκαλεί αναταραχή με ένα σχόλιό του για το βίντεο «How to bible» της κωμικού Σάρα Κούπερ, η οποία έγινε cult με τις μιμήσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

«Καταπληκτικό», αυτή τη μοναδική λέξη έγραψε ο Ζακ Πιτελού στο Twitter ως σχόλιο στο βίντεο της Κούπερ.


Η 43χρονη κωμικός, που γεννήθηκε στην Τζαμάικα, μιμείται τον πρόεδρο των ΗΠΑ μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη όπου πόζαρε με την Αγία Γραφή ανά χείρας. Το βίντεο εμφανίστηκε στις 3 Ιουνίου στην κινεζική διαδικτυακή πύλη για βίντεο Tiktok και στο Twitter, δηαδή δύο ημέρες μετά την πόζα του αμερικανού προέδρου.

Το εν λόγω μονολεκτικό σχόλιο του Πιτελού είναι μόνο ένα από τα 10.000 περίπου σχόλια που έγιναν για το βίντεο της Κούπερ. Ωστόσο, το έγραψε με το επίσημο προφίλ του @SwissAmbUSA, δηλαδή με την επίσημη ιδιότητά του ως Ελβετός πρέσβης στις ΗΠΑ. Ο λογαριασμός επαληθεύτηκε μάλιστα και από το twitter.

Μπορείτε να βρεί κανείς το σχόλιο δροσερό ή πολιτικά λεπτό. Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: δεν συμβαδίζει με τη διπλωματική πρακτική. Πολύ περισσότερο, καθώς η Ελβετία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ