2020-06-17 21:12:44
Φωτογραφία για ΑΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αποκλειστική συνέντευξη στον Γιάννη Κοντογεώργο
Άννα Ραφτοπούλου: Ο Δήμαρχος ευαγγελίζεται ανάπτυξη του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, ζει, όμως, στο Πικέρμι και ταυτόχρονα σε μία πολιτική αυταπάτη.

Ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές Εκλογές, η κα Άννα Ραφτοπούλου, δημοτική σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της Δημοτικής Παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α, μιλάει αποκλειστικά στην εφημερίδα μας, σχολιάζει τον ένα χρόνο διοίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μάρκου και στέλνει μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες της στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα, να συμπορευθούν δίπλα της «σε μία προσπάθεια να αλλάξει, επιτέλους, ο τόπος μας».

Κυρία Ραφτοπούλου ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019, δώστε μας μια συνοπτική εικόνα της καθημερινότητας στην πόλη.Είναι μεγάλο λάθος να χρησιμοποιούμε ως αφετηρία τον ένα χρόνο από τις εκλογές του 2019, προκειμένου να μιλήσουμε για τις αλλαγές στην καθημερινότητα των δημοτών, όταν στην πραγματικότητα πρόκειται για έξι χρόνια Διοίκησης στις πόλεις μας από τον κ. Δημήτρη Μάρκου και δυστυχώς, πρόκειται για έξι χαμένα χρόνια.


Η καθημερινότητα των δημοτών, στην οποία και κρίνεται η όποια αλλαγή, βρίσκεται στο ίδιο και σε πολλά θέματα, σε σημαντικά χειρότερο επίπεδο. Η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στηρίζεται κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στα όσα κάνουν δηλαδή από μόνοι τους οι δημότες, επιχειρηματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουν το Δήμο απέναντί τους, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο δήμος ευνοεί, σκανδαλωδώς, τα εμπορικά πάρκα.

Για τα έργα εκατομμυρίων που ισχυρίζεται ο κ. Μάρκου ότι έχει υλοποιήσει ποιο είναι το σχόλιό σας;Ο κ. Μάρκου ευαγγελίζεται ανάπτυξη του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, ζει, όμως, στο Πικέρμι και ταυτόχρονα σε μία πολιτική αυταπάτη.

Το μόνο που ουσιαστικά περιλαμβάνει στον απολογισμό του σε έργα είναι η επανάληψη της λίστας των χρηματοδοτήσεων που πήρε ο Δήμος μας σαν «αντισταθμιστικά». Τι σημαίνει, όμως, αντισταθμιστικό; Δεν θα έπρεπε ο χαρακτηρισμός να μας προβληματίζει, αφού δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο προσφέρθηκαν στο δήμο μας και ποια αρνητικά στοιχεία υφίστανται και υποτίθεται ότι «εξουδετερώνουν»; Εξουδετερώνουν τη χωροθέτηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο Πλατύ Χωράφι; Μα αυτή δεν ήταν η σημαία του κ. Μάρκου, στις προηγούμενες εκλογές; Όχι ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι;

Το μεγαλύτερο, όμως, ζήτημα που γεννάται αναφορικά με τα «αντισταθμιστικά» δεν είναι τόσο η ασυνέπεια του Δημάρχου στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όσο κυρίως ότι δεν τα διαπραγματευτήκαμε, δεν υποβάλλαμε έναν σχεδιασμό έργων, παρά μόνο λάβαμε τα χρήματα που μας έδωσαν, ως αντάλλαγμα στην επιλογή χωροθέτησης ενός ρυπογόνου έργου εντός των ορίων του δήμου μας, που όμως αφορά όχι μόνο εμάς αλλά και τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και παρ’ όλα αυτά τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και ο αγωγός εκβολής επιλέχτηκαν να γίνουν σε εμάς… Κατά συνέπεια, όταν «σωθούν» αυτά τα χρήματα, ποια θα είναι τα πραγματικά χειροπιαστά οφέλη για τον τόπο και για την τοπική κοινωνία; Ποια θα είναι, τότε, η συνολική εικόνα του δήμου μας σε υποδομές και σε παροχές προς τους δημότες;

Βλέπουμε ότι ο ίδιος ο κ. Μάρκου είναι πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς χαρακτηρίζετε την εικόνα του και το μοντέλο του Δημάρχου, που έχει επιλέξει να προβάλλει;Συναισθανόμενη την ύψιστη ευθύνη της σοβαρής εκπροσώπησης των Δημοτών που μας ψήφισαν, αλλά και αυτών που δε μας ψήφισαν, έχοντας πέσει «θύματα» της ομολογουμένως καλοστημένης συκοφαντικής προπαγάνδας του κ. Μάρκου, οφείλω να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για ένα Δήμαρχο, ο οποίος έχει εθιστεί σε αυτήν την πρακτική. Έχει μάθει να λειτουργεί έτσι ακριβώς, με προπαγάνδα.

Επειδή τα έξι χρόνια είναι πολλά και πλέον τα διοικητικά και πολιτικά κενά του Δημάρχου δεν μπορούν να κρυφτούν, ώστε να δικαιολογηθούν λάθη, ολιγωρίες και εσωτερικές ενδοπαραταξιακές διαμάχες, προπαγανδίζει ότι για ΟΛΑ φταίει πρωτίστως η αντιπολίτευση, την οποία και συστηματικά κατασυκοφαντεί. Στις ελάχιστες, δε, περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποδώσει την ευθύνη στην αντιπολίτευση, την αποδίδει… στο Θεό, στη φύση, στο κακό μάτι, κοκ... Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος και η διοίκησή του δεν ευθύνονται ΠΟΤΕ! Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης σας την προπαγανδιστική μεθόδευση του Δημάρχου, αρκεί να φανταστεί το υποθετικό σενάριο που κάποιος σε κατηγορεί για κλέφτη, ενώ ο ίδιος έχει αφαιρέσει τα κλοπιμαία κι όταν ευλόγως εξοργισμένος του ζητάς να αποδείξει την κατηγορία που εντελώς αυθαίρετα σου αποδίδει, προκειμένου να απεκδυθεί των δικών του ευθυνών, σου απαντά… «Δε θ’ ανοίξουμε κουβέντα τώρα! Είσαι κλέφτης! Τέλος!» Αρκεί να σας θυμίσω ότι μέρος της προπαγάνδας του ήταν η επίκληση της κλιματικής αλλαγής για την πλημμύρα στην περιοχή του Βουρβά στα Σπάτα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες του Αεροδρομίου. Επίσης, μέρος της ίδιας προπαγάνδας ήταν η δήθεν καταγγελία από πλευράς της αντιπολίτευσης για το μάζεμα των φυκιών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να δικαιολογήσει το χάλι που επικρατούσε το Σαββατοκύριακο του καύσωνα στις παραλίες μας.

Θέλω να σας θυμίσω, όμως, και κάτι ακόμη. Τα νέα «ήθη» που μας έφεραν ο Δήμαρχος και το επιτελείο του με τη δημιουργία δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων ψεύτικων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επικοινωνιολόγους και συμβούλους του. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε δει να εκθειάζουν τις δημοσιεύσεις του τάχα πολίτες με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία, που κανείς μα κανείς δεν έχει δει ποτέ, ούτε στα Σπάτα ούτε στην Αρτέμιδα;

Αυτό που με λυπεί περισσότερο, όμως δεν είναι οι συκοφαντίες του και ο τρόπος που έχει επιλέξει να πορεύεται - το ψέμα, εξάλλου, έχει κοντά ποδάρια και διαχρονικά όποιος πόνταρε σε αυτό, το μετάνιωσε. Είναι το ότι για να προβαίνει σε αυτήν την τακτική, προφανώς δεν έχει λύσεις ή πρόθεση για λύση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας. Κι επιπλέον, είναι το ότι ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ, παρά να ενώνει την κοινωνία, μόνο και μόνο για να κατορθώσει να επιβιώσει πολιτικά στη λογική του «Διαίρει και Βασίλευε».

Εμείς του ρίξαμε το γάντι δημόσια και του είπαμε ότι «ΑΜΕΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ» του. Φυσικά, ακόμη περιμένουμε!

Το 2023 ο κ. Μάρκου θα συμπληρώνει 9 χρόνια Δήμαρχος. Εν κατακλείδι, ποιες διαβλέπετε να είναι οι προοπτικές του δήμου Σπάτων Αρτέμιδος υπό το πρίσμα της διοίκησης από τον ίδιο και για τα επόμενα 3 χρόνια; Τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που, δυστυχώς, βιώνει αυτός ο τόπος όχι μόνο δεν έχουν έστω και μερικώς λυθεί, αλλά δεν υπάρχει και καμιά προοπτική επίλυσής τους στο απώτερο μέλλον. Με αυτούς τους ρυθμούς μάλλον ούτε τα εγγόνια μας δε θα προλάβουν να δουν ασφαλτοστρωμένη την πόλη, με σωστό και πλήρη φωτισμό, με σωλήνες νερού να μη σπάνε κάθε μήνα στις γειτονιές, με σύγχρονα σχολεία, πολύ-λειτουργικά Δημοσία Διοικητικά κτήρια, αθλητικούς πολύ-χώρους (στίβο, γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστά μπάσκετ και βόλεϊ κολυμβητήριο), αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο υψηλών προδιαγραφών, στάση ΜΕΤΡΟ, φυσικό αέριο και αποχέτευση που δε θα θέτει σε κίνδυνο τη θάλασσα μας.

Μία απλή σύγκριση, εξάλλου, με σπουδαία έργα -κι όχι μελέτες τους…- που εγκαινιάστηκαν σε άλλους δήμους, ήδη στο πρώτο έτος της θητείας τους, και αναφέρομαι, βεβαίως, σε διοικήσεις που ανέλαβαν, το πρώτον, το 2019 -κι όχι το 2014…- δεν μπορεί παρά να παραλληλίσει μοιραία εκείνους με τη «Βιλαρίμπα» της παλιάς διαφήμισης, όπου οι κάτοικοι έχουν τελειώσει και το γιορτάζουν, ενώ στο ρόλο του «Βιλαμπάχο», όπου ακόμα τρίβουν… πρωταγωνιστεί, δυστυχώς, ο Δήμος μας!

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες μας;Δεν θα σας κουράσω απαριθμώντας τα προβλήματα που έχουν οι πόλεις μας. Τα γνωρίζετε ήδη όσοι πράγματι ζείτε σε αυτές. Ευελπιστώ, άλλωστε, άμεσα να τα ξαναπούμε και να σας εκθέσουμε και το πλήθος των προτάσεων, που η παράταξή μας είτε έχει ήδη υποβάλει είτε προετοιμάζει για το άμεσο μέλλον.

Θέλω, ωστόσο, να απευθύνω μία παραίνεση στους συμπολίτες μου, κυρίως δε σε εκείνους που παρασύρθηκαν από το μεθοδευμένο κλίμα προσωπικών συκοφαντιών και λάσπης, που δημιουργήθηκε εναντίον μου προεκλογικά και επέλεξαν να στηρίξουν τον κ. Μάρκου, «καταδικάζοντας» άθελά τους τις πόλεις σε μια ακόμη τετραετία στασιμότητας. Τους καλώ, λοιπόν, να ενημερώνονται. Να ψάχνουν. Να αναζητούν απαντήσεις με στοιχεία, με αποδείξεις. Να διεκδικούν από τη διοίκηση πρωτογενή πληροφόρηση, βασισμένη σε αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου και όχι σε κόκκινους κύκλους και μανταλάκια.

Το σύστημα εξουσίας που την τελευταία δεκαετία διοίκησε τις πόλεις μας δεν μπορεί και δε θέλει να προσφέρει το επιπλέον. Είναι στην πολιτική λογική «τόσο όσο για να ξαναβγούμε».

Αντί για ενημέρωση, δουλειά, λύσεις, ρήξη με τα τοπικά κατεστημένα, έχει επιλέξει επικοινωνιακά τρικ με drones και κιτρινισμό, ενώ κομπάζει με λαϊκίστικες εικόνες του τύπου «εγώ ο ίδιος καθαρίζω τα χόρτα και οι Αντιδήμαρχοι μου καθαρίζουν με σκούπες τα φρεάτια», σαν τάχα αυτή η εικόνα να δείχνει σωστή διοίκηση. Έχουν αντιληφθεί, άραγε, ότι η διοίκηση καλείται να οργανώσει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες, ώστε να μη χρειάζεται να βλέπουμε τέτοιες εικόνες ή κάτι τέτοιο δε θα τους συνέφερε, γιατί μοιραία θα καταργούσε τις πελατειακές σχέσεις, που τόσα χρόνια συντηρούν;

Μάλλον, όμως, με το drone του κ. Μάρκου όλα από εκεί ψηλά φαίνονται τέλεια. Ναι! Είμαστε ωραίο τόπος, ευλογημένος! Τα προβλήματα, όμως, της καθημερινότητας φαίνονται μόνο όταν περπατήσεις στις πόλεις μας, όταν μιλήσεις με τον κόσμο, και όχι στα 300 πόδια ύψος. Κι επιτέλους, ας σταματήσουν να γράφουν «…εργαζόμαστε προκειμένου να δούμε την πόλη μας ακόμη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη και πιο λειτουργική». Η λέξη «…ακόμη πιο…» δε συνάδει με την πραγματικότητα που βιώνουμε. Οι πόλεις μας δεν είναι ανθρώπινες και σίγουρα δεν είναι λειτουργικές, ούτε στο ελάχιστο.

Οφείλουμε, όμως, να τις κάνουμε! Όχι σε είκοσι χρόνια! Αλλά τώρα!

Γι’ αυτό σταματήστε να ζείτε στην πολιτική σας αυταπάτη. Μας κάνει κακό!

Κλείνοντας, θέλω μέσα από αυτές τις γραμμές, μέσα από την εφημερίδα του «ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», να καλέσω όσους από τους συμπολίτες μου αντιλαμβάνονται το μέγεθος της «κοροϊδίας», της υποτίμησης και της απαξίωσης του Δημάρχου προς το πρόσωπό τους και την έλλειψη σεβασμού προς τα χρήματά τους, να συμπορευθούν ως ενεργοί πολίτες δίπλα μας σε μία προσπάθεια να αλλάξει, επιτέλους, ο τόπος μας και να κερδίσουμε από όλους το σεβασμό που προφανώς αξίζουμε και αναμφίβολα δικαιούμαστε. 

Από τo Dimotisnews
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ