2020-06-18 13:06:26
Φωτογραφία για Ο αδίστακτος ψευτογιατρός αρνήθηκε στον 14χρονο να φάει ένα σουβλάκι πριν πεθάνει
«Το παιδί έπαιρνε την "άλφα" θεραπεία, μας είπε ότι είναι "άχρηστη" και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» καταγγέλει ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων του 47χρονου

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες αλλά και οι μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων για τη δράση του ψευτογιατρού ο οποίος κατηγορείται για για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Ο αδίστακτος «γιατρός» ήταν τόσο ανάλγητος ώστε έφτασε στο σημείο να στερήσει από το 14χρονο παιδί που πέθανε αφού έπεσε θύμα της απάτης του μια από τις τελευταίες επιθυμίες του: ένα σουβλάκι.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος ο 47χρονος απατεώνας το 14χρονο αγόρι λίγες ημέρες πριν να φύγει από τη ζωή θέλησε να φάει ένα σουβλάκι και όταν οι γονείς του επικοινώνησαν με τον ψευτογιατρό αυτός μελέτησε το «πρόγραμμα διατροφής» και απάντησε αρνητικά.


Οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων του μαΐμού γιατρού μίλησε στο Open TV. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε αρχικά. «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι "άχρηστη" και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν "δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν"» κατέληξε.

Ανακουφισμένος δήλωσε από την πλευρά του συγγενής του 16χρονου κοριτσιού. «Νιώθουμε δικαιωμένοι που πιάστηκε μετά από τόσο καιρό. Βέβαια θα πεις ότι το παιδί δεν γυρίζει. Όμως να μην υπάρξουν και άλλα θύματα» λέει στον Ελεύθερο Τύπο και προσθέτει: «όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντων, το παιδί μας χάθηκε». Άλλος συγγενής του ίδιου παιδιού λέει «εκείνο που θέλω είναι κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ