2020-06-19 16:57:06
Φωτογραφία για Πώς ο κοροναϊός επηρεάζει την κλιματική αλλαγή
Σεμινάριο με θέμα την αντιμετώπιση του Covid-19 όσο και της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποίησε σήμερα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ).

Aνοίγοντας, τη συζήτηση, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών, δήλωσε πως η πανδημία δεν είναι "ασφαλίσιμο γεγονός”. Επίσης, λόγω του ότι δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη του χρόνου διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότος, "δεν έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε ασφάλιστρο”.

"Για την πανδημία, ο δρόμος είναι η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα”, σημείωσε ο κος Μοάτσος.

Ο Andreas Voßberg ( Senior Underwriter, Central, Eastern and Southern Europe, Munich Re) παρουσιάζοντας το συμπέρασμα ζωντανής δημοσκόπησης, ανέφερε πως σχεδόν 9 στους 10 πιστεύουν πως είναι δυνατή η ανάκαμψη από την πανδημία και η αντιμετώπιση της κλιματικής . Σχολίασε πως αυτό το νέο είναι "καλό”. O ίδιος τόνισε πως είναι πιθανή μία ύφεση τύπου "V”, αλλά θα είναι χειρότερη από την ύφεση που ξεκίνησε το 2009
. Αναμένονται πιο σοβαρές συνέπειες στην ευρωζώνη, σημείωσε, συμπληρώνοντας όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με την Oxford Economics, αναμένεται πτώση του ΑΕΠ 7,2% φέτος. Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μία σταθεροποίηση και στη χειρότερη, στο τέλος του αιώνα, θα επέλθει το τέλος των παγετώνων, τόνισε ο κος Voßberg.

Κατά τη διάρκεια του lockdown μειώθηκαν οι εκπομπές ρύπων, σημείωσε ο ίδιος.

H Maura Feddersen ( Behavioural Research Consultant, Swiss Re), σημείωσε πως το τελευταίο εξάμηνο αλλάξαν πάρα πολύ λόγω της οικονομικής συρρίκνωσης που είναι χειρότερη από το 2009. Αναμένεται μείωση 5,5% στις εκπομπές άνθρακα φέτος, λόγω της μείωσης της παραγωγής. Πρόκειται για την πρώτη μείωση μετά το 2008 (1,4%).

Η ίδια σημείωσε πως σύμφωνα με παγκόσμια δημοσκόπηση, το 71% πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή είναι εξισου επικίνδυνη με την πανδημία του κορονοϊού.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ