2020-06-20 22:56:09
Φωτογραφία για Κατεχόμενα: Χωρίς μαϊμού η εφημερίδα Αφρίκα
Ο δημοσιογράφος και εκδότης Σενέρ Λεβέντ, ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει την μαϊμού

Θύμα της πολιτικής ορθότητας το σύμβολο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Αφρικα. Η μαϊμού που βρισκόταν στον τίτλο της εφημερίδας μετά από παράπονο Αφρικανού φοιτητή αφαιρείται γιατι θεωρήθηκε οτι προσβάλλει όσους κατάγονται από την Αφρική. Η εφημερίδα που ασκεί έντονη κριτική στο κατοχικό καθεστώς και τη Τουρκία, πρωτοκυκλοφόρησε ως "Αβρούπα" (Ευρώπη), αλλά λόγω προσπαθειών του καθεστώτος του Ραούφ Ντενκτάς να την κλείσει αναγκάστηκε να μετονομαστεί σε "Αφρικα". Ο δημοσιογράφος και εκδότης Σενέρ Λεβέντ, ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει την μαϊμού.

Σε μια μακρά ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Λεβέντ γράφει ότι θεωρεί οργανωμένη την επίθεση που δέχεται η εφημερίδα του για το λογότυπο, λέγοντας ότι στα 23 χρόνια που η Αφρίκα εκδίδεται, δίδει έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την διχοτόμηση της Κύπρου και την κατοχή.


Ο Σενέρ Λεβέντ ευχαριστεί όσους στήριξαν την εφημερίδα σε αυτή την επίθεση που δέχθηκε, σημειώνει πως εδώ και 18 χρόνια που γράφει στην ελληνοκυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» τους έχει εξηγήσει τι συμβαίνει στο «βορρά» προφανώς, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει για όσους μένουν στο «βορρά».

Καταλήγει γράφοντας ότι πήρε την απόφαση να αποχωριστεί από το λογότυπο «την αγαπημένη μου μαϊμουδίτσα έπειτα από 18 χρόνια. Όχι λόγω μιας άδικης πίεσης, έχω μια άλλη πιο καλή έκπληξη. Κάντε υπομονή λίγες μέρες ακόμα», κατέληξε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ