2020-06-25 22:28:52
Φωτογραφία για Δωρεάν ακτινοθεραπείες στο ΕΣΥ και το απόγευμα
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση για τις ακτινοθεραπείες, που ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των καρκινοπαθών.

Απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, δίνει το ελεύθερο σε ογκολογικούς ασθενείς να πραγματοποιούν τις ακτινοθεραπείες τους και τα απογεύματα στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς επιβάρυνση. Η απόφαση προβλέπει την παροχή  δωρεάν ακτινοθεραπειών κατά τη διάρκεια ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων ακόμα και για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Σύμφωνα με την απόφαση:

«Παραπομπές από πρωινά ιατρεία για διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, κατά την πέραν του τακτικού ιατρείου λειτουργία του νοσοκομείου, πραγματοποιούνται χωρίς διάκριση και για ανασφάλιστους ασθενείς. Η κάλυψη της σχετικής δαπάνης γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ».

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 30.000 ασθενείς στη χώρα μας χρειάζεται να υποβληθούν κάθε χρόνο σε ακτινοθεραπείες
. Μέχρι σήμερα οι ακτινοθεραπείες στο ΕΣΥ προϋπέθεταν ραντεβού και λίστες αναμονής μηνών, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διενέργειά τους με τραγικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών. Πλέον, οι ακτινοθεραπείες εντάσσονται στη λεγόμενη "ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων", καθώς θα διεξάγονται και πέραν της λήξης του κανονικού ωραρίου.

Σε δηλώσεις του, ο Γιώργο Πισσάκας, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, αναφέρει ότι η κοινή υπουργική απόφαση για την ολοήμερη λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών τμημάτων είναι ένα σημαντικό βήμα για τον μεγάλο όραμα της Ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα.

"Στόχος μας είναι να μπορεί κάθε ασθενής να κάνει την ακτινοθεραπεία του σε μηχανήματα εξαιρετικής τεχνολογίας και στον σωστό χρόνο χωρίς καθυστερήσεις. Να σημειώσω ότι ολοήμερη λειτουργία σημαίνει μηδενική οικονομική συμμετοχή του ασθενούς. Είναι ακριβώς οι ίδιες συνθήκες με την πρωινή λειτουργία των ακτινοθεραπευτικών απλώς το νοσοκομείο αποζημιώνει την υπερωριακή εργασία του προσωπικού".
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηλεκτρικό Skoda 1939
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηλεκτρικό Skoda 1939
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ