2020-06-26 09:43:04
Φωτογραφία για Το σκάνδαλο Novartis και τα... «στοχοχρονοδιαγράμματα»
Το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που ακούει στο όνομα NOVARTIS λαμβάνει σιγά-σιγά τέλος. Όχι όμως αυτό που θα περίμεναν όλοι. Τι κι αν το ελληνικό δημόσιο και ο ΕΟΠΥΥ ζημιώθηκαν κάποια δις ευρώ... 

Παρόλα αυτά, επετεύχθη εξωδικαστικός συμβιβασμός (διαβάστε εδώ). Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Novartis των ΗΠΑ θα πληρώσει στο αμερικανικό κράτος αποζημίωση για μίζες στην... ΕΛΛΑΔΑ! Χωρίς όμως να αποδοθούν ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο! Κανείς δε φταίει λοιπόν. Όλοι την βγάζουν... λάδι!

Το ελληνικό δημόσιο σε αυτή την περίπτωση .... δεν θα λάβει καμία αποζημίωση ούτε φυσικά ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος ζημιώθηκε τεράστια ποσά και μάλιστα σε εποχές μνημονίων. 

Εκείνων των μνημονίων που επέβαλλαν μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, αναβολές πληρωμών, τα λεγόμενα «στοχοχρονοδιαγράμματα» που δεν τηρήθηκαν ποτέ, τους εξοντωτικους φόρους κοκ...

Όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων και μετέπειτα είναι εξίσου υπεύθυνες.

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα ΜΜΕ της εποχής εκείνης. Στοχοποιούσαν εκείνη την περίοδο (2012-2015) τους φαρμακοποιούς με τα δήθεν «τεράστια ποσοστά κέρδους»,  με το δήθεν «προστατευμένο επάγγελμα» που έπρεπε να ανοίξει «για το καλό των πολιτών» κλπ.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ