2020-06-27 08:41:14
Φωτογραφία για Η AMD κυκλοφορεί τη σειρά επεξεργαστών Ζen 2 3000ΧΤ Matisse refresh
Φαίνεται ότι οι φήμες ήταν ακριβείς, τουλάχιστον κατά το ήμισυ, για τους Matisse Refresh. Σήμερα το πρωί, η AMD ανακοίνωσε επισήμως τους Ryzen 3000XT επεξεργαστές που έρχονται να συμπληρώσουν τη σειρά Ζen 2 για το Desktop. Πρόκειται για τους Ryzen 5 3600XT, Ryzen 7 3800XT και Ryzen 9 3900XT που θα είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα από 7 Ιουλίου (πάλι 7/7).

Οι φήμες για τους χρονισμούς όμως δεν επαληθεύτηκαν και η πραγματικότητα είναι η εξής:

Δεν υπάρχουν αυξήσεις στα base clocks παρά μόνο 100-200 MHz αύξηση στα boost clocks. Οι τιμές MSRP είναι οι ίδιες με τις τιμές MSRP των αντίστοιχων μοντέλων Χ, όταν κυκλοφόρησαν.

Η AMD ισχυρίζεται συνολική αύξηση single-thread επιδόσεων 4% για τους νέους επεξεργαστές, ενώ διατηρείται το ίδιο TDP. Η εταιρεία επικαλείται τη βελτιωμένη διαδικασία κατασκευής 7nm για αυτό. Υπάρχει ακόμα ο ισχυρισμός ότι οι νέοι επεξεργαστές είναι κατά 40% πιο αποδοτικοί σε σχέση με τους Comet Lake-S της ανταγωνίστριας Intel.


Ο Saeid Moshkelani, με τον τίτλο "SVP and GM of AMD’s client business unit", δήλωσε, με την ευκαιρία αυτής της κυκλοφορίας, ότι η AMD έχει δεσμευτεί να αφουγκράζεται και να ακούει προσεκτικά τους πελάτες της και την enthusiast κοινότητα, ώστε να προσφέρει προϊόντα που ηγούνται. (σ.σ. Όλοι ξέρουν πόσο συμπαθώ και σέβομαι την AMD για ό,τι προσέφερε στους καταναλωτές στο παρελθόν, αλλά και την τελευταία 4ετία. Πραγματικά, όμως, αυτές οι δηλώσεις είναι απαράδεκτες, έως τραγικές... Οι enthusiasts και οι πελάτες που επικαλείται ο κ. Moshkelani σε καμία περίπτωση δεν ζητούσαν νέο προϊόν με 100 ΜHz αύξηση, αλλά επεξεργαστές που θα υπερνικούν τους Intel στο μοναδικό οχυρό τους, το gaming. Τα 100 MHz σε καμία περίπτωση δεν θα προσφέρουν κάτι τέτοιο και ο κ. Moshkelani θα έπρεπε απλά να σιωπήσει διότι περισσότερο κακό κάνει παρά καλό. Ας σταματήσουν να γελοιοποιούνται. Εκτός αν υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις στους επεξεργαστές αυτούς που δεν μας ανακοινώνονται).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους XT επεξεργαστές μόνο ο 3600ΧΤ έρχεται μαζί με ψύκτρα, ενώ οι 3800ΧΤ και 3900ΧΤ έρχονται χωρίς ψύκτρα. Για αυτούς τους επεξεργαστές η AMD δημοσίευσε μια λίστα με προτεινόμενες λύσεις ψύξης. 

Τέλος, η AMD ανακοίνωσε και τη γενική διαθεσιμότητα των μητρικών με το B550 chipset που θα προσφέρει δυνατότητες PCIe Gen 4 με πιο οικονομικούς όρους σε σχέση με το X570 και εγγυημένη συμβατότητα με τους επερχόμενους Zen 3 επεξεργαστές.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ