2020-06-29 08:44:50
Φωτογραφία για Ολυμπιακός: «Σφράγισε» το πρωτάθλημα, επόμενος στόχος το αήττητο και το Κύπελλο
Η νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1, έχρισε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή για 45η φορά

στην ιστορία του και τώρα οι «Ερυθρόλευκοι» στρέφουν το βλέμμα τους στο Κύπελλο Ελλάδας και στο Europa League

Αυτό που είχε διαφανεί από την έναρξη κιόλας των play off του πρωταθλήματος της Super League, επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ολυμπιακός, με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί, αποτελούσε το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του 45ου τίτλου της ιστορίας του και τον «κλείδωσε» από την τέταρτη αγωνιστική, μετά την επικράτηση επί της ΑΕΚ με 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν πετύχει το απόλυτο μέχρι στιγμής (4 στα 4) κόντρα σε ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, δεν χαλαρώνουν, δεν... παρασύρονται από τα πανηγύρια που έστησε ο κόσμος τους στους δρόμους του Πειραιά μετά το «τρίποντο» επί της «Ένωσης» και στρέφουν το βλέμμα τους στους δυο στόχους που έχουν απομείνει για τη φετινή σεζόν: το Κύπελλο Ελλάδας και την διάκριση στο Europa League.


Αυτό, εξάλλου, φάνηκε τόσο από τη λιτή τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω Facebook μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ («Συνεχίζουμε δυνατά!»), όσο και από τις δηλώσεις του μεγάλου πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΑΕΚ, Κώστα Φορτούνη: «Δεν πανηγυρίσαμε γιατί ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε ακόμα παιχνίδια. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε ακόμα τρεις στόχους μπροστά μας», εννοώντας, προφανώς, το κύπελλο, το Europa League και το αήττητο σερί, ως την λήξη των play off.

Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα στο ΟΑΚΑ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν στους δρόμους του Πειραιά για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα.

Μαρτίνς: Θέλουμε να κατακτήσουμε αήττητοι το πρωτάθλημα, η ομάδα παρουσιάζει υπέροχο πρόσωπο

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο πρώτο και το χειρότερο δεύτερο ημίχρονο φέτος, στάθηκε στη συλλογική δουλειά που γίνεται φέτος και έκανε ειδική μνεία στον Κώστα Φορτούνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρτίνς στη NOVA:

Για το ότι η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα: «Ακόμη δεν είμαστε πρωταθλητές, αφού εκκρεμούν κάποιες αποφάσεις. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς και να κερδίζουμε. Θέλουμε να κατακτήσουμε αήττητοι το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα παρουσιάζει ένα υπέροχο πρόσωπο».

Για το πολύ καλό πρώτο μέρος από πλευράς Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι πως το πρώτο ημίχρονο δεν είναι πάντα το καλό μας ημίχρονο. Κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη δεν κάναμε καλό πρώτο ημίχρονο. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα που δυσκολεύει τον αντίπαλο. Σήμερα κάναμε όντως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο μας, αλλά ίσως κάναμε και το χειρότερο δεύτερο».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη: «Είναι συλλογική δουλειά. Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή χρονιά. Καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, καλά παιχνίδια και δεν χρειάζεται να ξεχωρίσουμε έναν μόνο παίκτη. Η πραγματική διαφορά είναι ο Κώστας Φορτούνης, όπου παρουσιάζει ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο».

Για την απόδοση του Κώστα Φορτούνη: «Γνωρίζουμε τον Φορτούνη και τις δυνατότητές του και περιμένουμε να δούμε και πάλι την ποιότητά του».

Φορτούνης: Δείξαμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα

Στη σαφή ανωτερότητα του Ολυμπιακού στάθηκε μετά το 2-1 επί της ΑΕΚ ο Κώστας Φορτούνης.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως απειλήθηκαν μόνο στα τελευταία 20’ και πως δεν τους ενδιαφέρει να πανηγυρίζουν, αλλά να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και να πετύχουν όλους τους στόχους τους.

«Δείξαμε από την αρχή του παιχνιδιού ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Με εξαίρεση τα τελευταία 20’ που ήταν λογικό η ΑΕΚ να μας πιέσει. Δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Δεν πανηγυρίσαμε, γιατί ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε ακόμα παιχνίδια. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε ακόμα τρεις στόχους μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Φορτούνης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ