2020-06-29 22:27:26
Φωτογραφία για Παρέμβαση Αρείου Πάγου στις επικρίσεις κατά εισαγγελέων
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται

σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών»

Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου και του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και Βασίλη Πλιώτα, αντίστοιχα, στις δημόσιες επικρίσεις εναντίον εισαγγελικών λειτουργών.

Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου σε κοινή ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν.

Όμως, συνεχίζουν, «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».


Με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε πρόσφατα σε εισαγγελικό λειτουργό, στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας, επισημαίνουν ακόμη ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν οι δυο ηγεσίες του Αρείου Πάγου, ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ