2020-07-04 00:10:05
Φωτογραφία για Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια παγκοσμίως..



Τα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν σήμερα τα 11 εκατομμύρια παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

 

Πολλές από τις χώρες που «χτυπήθηκαν» σοβαρά από τον ιό, αρχίζουν σταδιακά να χαλαρώνουν τα μέτρα που έχουν επιβάλλει για τον περιορισμό της νόσου και προσαρμόζουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα την επαγγελματική και κοινωνική ζωή των πολιτών, μετατροπές που μπορεί να διαρκέσουν αρκετό καιρό ή έως ότου είναι διαθέσιμο το εμβόλιο.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες χώρες που τις τελευταίες μέρες γνωρίζουν αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 55.400 νέα κρούσματα COVID-19 χθες, ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με τις μολύνσεις να αυξάνονται στις περισσότερες πολιτείες. Κυβερνήτες αρκετών πολιτειών στις ΗΠΑ ανέστειλαν τα σχέδιά τους για το άνοιγμα των οικονομιών τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων.


Η Λατινική Αμερική, όπου η Βραζιλία καταμετρά 1,5 εκατομμύρια κρούσματα, αντιπροσωπεύει το 23% του συνόλου παγκοσμίως των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με την Covid-19.

Η Ινδία έχει αναδειχθεί σε νέο επίκεντρο στην Ασία, με 625.000 κρούσματα.

Η Ασία και η Μέση Ανατολή αποτελούν περίπου το 12% και 9% αντίστοιχα των κρουσμάτων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κυβερνητικά στοιχεία.

Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού επιβεβαιωθήκαν στις 10 Ιανουαρίου, στην Ουχάν της Κίνας, προτού οι μολύνσεις εκτοξευθούν στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ και αργότερα στη Ρωσία.

Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να προσπαθούν να διαχειριστούν τα πάνω από 10.000 κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως.

*με πληροφορίες από Reuters
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ