2020-07-08 22:30:44
Φωτογραφία για ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόγραμμα εκπαίδευσης του στρατού της Κύπρου
Το IMET παρέχει στους εκαιδευόμενους «συμμαχικών και φιλικών εθνών» πολύτιμη εκπαίδευση και στρατιωτικές πρακτικές στα πρότυπα των ΗΠΑ.

Πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΜΕΤ) για τον κυπριακό στρατό, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει από το αμερικανικό οικονομικό έτος 2021, αφού πρώτα το κονδύλι εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Όπως σημειώνεται, «το πρόγραμμα IMET αποτελεί βασικό συστατικό της αμερικανικής βοήθειας για την ασφάλεια, προωθώντας περιφερειακές δυνατότητες σταθερότητας και άμυνας, μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης». Το IMET παρέχει στους εκαιδευόμενους «συμμαχικών και φιλικών εθνών» πολύτιμη εκπαίδευση και στρατιωτικές πρακτικές στα πρότυπα των ΗΠΑ.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο προσθέτει ότι «το ΙΜΕΤ χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια».

Στη σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ακόμη πως το πρόγραμμα συνάδει με τη Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτηρίζεται ως ένας «σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ