2020-07-14 23:32:53
Φωτογραφία για Καταγγελία για τον προσχηματικό διάλογο του ΥΠΑΙΘ
  

           Το ΥΠΑΙΘ κάλεσε στις 13 Ιουλίου αιφνιδιαστικά το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προσέλθει το ίδιο απόγευμα  σε διάλογο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την μελέτη εκτίμησης αντικτύπου (ΜΕΑ).

Η ΟΛΜΕ είχε καταγγείλει από τον Μάιο το ΥΠΑΙΘ για την ψήφιση τροπολογίας σχετικά με την εξ αποστάσεως  εκπαίδευση (ΕξΑΕ) και τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων καθώς και για την απουσία της απαραίτητης σχετικής έγκρισης από την ΑΠΔΠΧ. Ταυτόχρονα, είχε ζητήσει την ΜΕΑ προκειμένου να τη μελετήσει και να ζητήσει σχετική νομική γνωμοδότηση από τους συμβούλους της, καταγγέλλοντας την παραβίαση προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παρότι η ΜΕΑ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΥΠΑΙΘ, έχει συνταχθεί από τις 13 Μαΐου, στάλθηκε στην ΟΛΜΕ 2 μήνες μετά την σύνταξή της, και παρότι το σχολικό έτος έχει τελειώσει και άρα λήγει και η ισχύς της σχετικής ΥΑ για την ΕξΑΕ. Μάλιστα ζητήθηκε από το ΔΣ να τοποθετηθεί επ’ αυτής στο ελάχιστο χρονικό διάστημα σε ξεχωριστή συνάντηση τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ενώ ήταν ήδη προγραμματισμένη νέα συνάντηση για την Τρίτη 14 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ