2020-07-15 12:22:49
Φωτογραφία για Φάουτσι: Ο κόσμος θα πρέπει να έχει εμβόλιο μέσα σε ένα με ενάμισι χρόνο
Ο κορυφαίος επιστήμονας πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κανένα εμβόλιο δεν θα παρέχει 100% προστασία - Με αρκετούς επιζώντες από την ασθένεια και ένα εμβόλιο στο 70 με 75% προστασία, μπορεί να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης

Την ανάγκη παραγωγής και διάθεσης ενός εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού μέσα σε διάστημα ενός ή ενάμισι χρόνου τόνισε σε ομιλία του ο κορυφαίος επιστήμονας και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Όπως αποκάλυψε ο Δρ. Φάουτσι κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού σεμιναρίου της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Υγείας του Πανεπιστημίου Georgetown, οι εταιρείες έχουν διαβεβαιώσει πως είναι σε θέση να παράγουν στο ίδιο διάστημα έως και ένα δισ. δόσεις του εμβολίου. «Αυτές οι δόσεις είναι περισσότερες από ό, τι οι ΗΠΑ θα χρειαζόταν», πρόσθεσε.

«Νιώθω πολύ καλύτερα να κάνω ένα εμβόλιο που διανέμεται όχι μόνο στη χώρα μας. Να μπορώ να έχω δόσεις για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, ούτε βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου είναι πολύ εύκολο να εμβολιαστούν », είπε ο Φάουτσι.


Ο κορυφαίος επιστήμονας πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κανένα εμβόλιο δεν θα παρέχει 100% προστασία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα υπάρξει η ανοσία της αγέλης εάν υπάρχουν αρκετοί επιζώντες από την ασθένεια και αρκετά άτομα εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό από 70% έως 75%.

«Ελπίζω ότι ο χρόνος αυτός θα είναι αρκετά σύντομα», είπε. «Όταν λέω σύντομα, εννοώ μέσα στον επόμενο ένα έως ενάμιση χρόνο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο κατασκευαστής εμβολίων Moderna, ο οποίος έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα δεδομένα ασφαλείας της Φάσης 1 έδειξαν ότι δύο δόσεις του πειραματικού εμβολίου του προκάλεσαν απόκριση αντισωμάτων στο 100% των εθελοντών, χωρίς σοβαρές παρενέργειες. Η Moderna είπε ότι θα ξεκινήσει τα πειράματα της Φάσης 3, το τελευταίο στάδιο πριν από την έγκριση, στις 27 Ιουλίου με 30.000 εθελοντές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι 23 πιθανά εμβόλια κορωναϊού δοκιμάζονται σε άτομα σε όλο τον κόσμο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ