2020-07-15 20:20:18
Φωτογραφία για Mercedes-Benz G-Class: Το αγαπημένο off road αυτοκίνητο του Πάπα
Η έκθεση «40 χρόνια G-Class» στο Μουσείο της Mercedes-Benz, αποκαλύπτει ένα διαφορετικό G-Wagen για έναν ξεχωριστό ιδιοκτήτη.

Πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε μία παράδοση που έγινε μία… αγαπημένη συνήθεια για τον ηγέτη της Παγκόσμιας Καθολικής Εκκλησίας. Ο Πάπας απόκτησε το πρώτο «Popemobile», το οποίο βασίστηκε στην Mercedes-Benz G-Class.  Ως το 1980 δεν υπήρχε ένα τέτοιο όχημα για τον «Ποντίφικα». Αντί να τον μεταφέρουν με τη συνηθισμένη μαύρη, χαρακτηριστική λιμουζίνα, ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος ο 2ος χρησιμοποίησε ένα λευκό Mercedes-Benz 230 G με χρυσές λεπτομέρειες για πρώτη φορά κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία σαράντα χρόνια πριν.

Στο πίσω μέρος αυτού του ειδικού μοντέλου «G-Class» ήταν τοποθετημένος ένας πάγκος για τον Άγιο Πατέρα, ο οποίος ήταν πάνω σε ένα πάνελ δαπέδου υψωμένο κατά 40 εκατοστά και προστατευόταν από έναν υψηλό, διάφανο θόλο από τεχνητό γυαλί. Έτσι, ο Πάπας ήταν εύκολα ορατός, μερικές φορές, για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, τόσο όταν καθόταν όσο και όταν ήταν όρθιος.Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο «Popemobile» στο μουσείο της Mercedes-Benz μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 στην ειδική έκθεση «G-Schichten» (G stories ή Ιστορίες G) με την ευκαιρία της 40ης επετείου της G-Class
. Η έκθεση στην αίθουσα «5» αφηγείται την ιστορία της G-Class με έντεκα οχήματα και άλλα εκθέματα.

Το πρωτότυπο που έγινε αστέρι των media

Η Mercedes-Benz έφτιαξε αυτό το μοναδικό όχημα (μήκος: 4.392 χιλιοστά, πλάτος: 1.950 χιλιοστά, ύψος: 2.800 χιλιοστά) για την επίσκεψη του Πάπα (15 και 19 Νοεμβρίου 1980) και μετά το δάνεισε στο Βατικανό. Ο εξοπλισμός του μοντέλου G (με μακρύ μεταξόνιο) περιελάμβανε στοιχεία όπως: Μια ισχυρή αυτόματη μονάδα κλιματισμού (για να κρατά ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στον διάφανο θόλο ακόμη και να μην θολώνει στη βροχή και σε συνθήκες με υψηλά επίπεδα υγρασίας).

Το όχημα είχε έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 102 ίππων. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και οι διαφορετικές αναρτήσεις (ειδικά για την κατασκευή) ήταν εγγύηση για ομαλή κίνηση, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις. Η υπερκατασκευή Perspex είχε ως στόχο να προστατεύσει τον Πάπα από τα καιρικά φαινόμενα χωρίς να παρεμποδίζει την εικόνα των προσκυνητών. Μετά την απόπειρα δολοφονίας το 1981, το «Popemobile» απόκτησε αλεξίσφαιρα τζάμια. Ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος κράτησε το όχημα για την περιοδεία του στην Γερμανία και την Αυστρία (εκεί φορούσε τα σήματα της Αυστριακής Puch).

Ένα δεύτερο όχημα με σχεδόν όμοια εξωτερικά χαρακτηριστικά δημιουργήθηκε το 1982 με βάση το 230 GE, (125 ίππων). Οι παρατηρητικοί τα ξεχώριζαν από τους αριθμούς κυκλοφορίας (SCV6 & SCV7). Το 1982, η Mercedes-Benz έδωσε και τα δύο οχήματα στο Βατικανό. Το πρώτο «Popemobile», που παρουσιάζεται στο μουσείο της Στουτγάρδης, επέστρεψε στην εταιρία το 2004 και έκτοτε αποτελεί μέρος της συλλογής Mercedes-Benz Classic.Τον Νοέμβριο του 2007, ο Πάπας Βενέδικτος XVI παρέλαβε ένα λευκό G 500 (μοντέλο 463), το οποίο διαθέτει ανοιχτό αμάξωμα και πτυσσόμενο παρμπρίζ. Στο Βατικανό, αυτή η G-Class χρησιμοποιείται είτε ως πλήρως ανοιχτή ήταν με την αλεξίσφαιρη γυάλινη υπερκατασκευή.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ