2020-07-15 20:57:39
Φωτογραφία για Κορωνοϊός - Βέλγιο: Πέθανε 18χρονη από τον ιό
Με την πανδημία να έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 10.000 ανθρώπους στο Βέλγιο, είναι η δεύτερη φορά που ανακοινώνεται ο θάνατος ενός νέου κάτω των 24 ετών

Απεβίωσε 18χρονη Βελγίδα σε νοσοκομείο των Βρυξελλών από επιπλοκές της νόσου Covid-19, ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές.

«Το κορίτσι εκδήλωσε συννοσηρότητα και απεβίωσε από επιπλοκές της Covid-19», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος τύπου του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Sciensano. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η κοπέλα αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Με την πανδημία να έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 10.000 ανθρώπους στη χώρα, είναι η δεύτερη φορά που ανακοινώνεται ο θάνατος ενός νέου κάτω των 24 ετών.

Στα τέλη Μαρτίου, μια 12χρονη πέθανε στη Γάνδη (βόρεια) νικημένη από τον κορωνοϊό. Έχοντας εκδηλώσει πυρετό για τρεις ημέρες, η κατάσταση της υγείας της έφηβης επιδεινώθηκε ξαφνικά σφόδρα, είχαν αναφέρει τότε οι υγειονομικές αρχές, μιλώντας για ένα πολύ σπάνιο περιστατικό.


«Οι νέοι δεν έχουν ανοσία, η πραγματικότητα μόλις το επιβεβαίωσε με τρόπο σκληρό», δήλωσε η πρωθυπουργός Σοφί Βιλμές, σε δηλώσεις της σχετικά με τον δεύτερο θάνατο ενός τόσο νέου ανθρώπου.

Η επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης απηύθυνε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 18χρονης και στους οικείους της.

Σύμφωνα με την ίδια, η μόλυνση των νεαρών ενηλίκων είναι αυτή τη στιγμή «περίπου διπλάσια» σε σύγκριση με τους άνω των 60 ετών. Αυτό συνδέεται προφανώς με το γεγονός ότι τηρούν σε μικρότερο βαθμό τους περιορισμούς των συναθροίσεων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ