2020-07-16 11:27:29
Φωτογραφία για Επιστρέφει ο Τσιόδρας στην ενημέρωση; Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Γώγος
Έντονη είναι η ανησυχία στις τάξεις της κυβέρνησης μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού και την χαλάρωση των μέτρων, ενώ όπως ανέφερε ο καθηγητής Γώγος για την επιστροφή στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από τον Σωτήρη Τσιόδρα ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει, βέβαια είναι στο τραπέζι να γίνει πιο αραιά, μία φορά την εβδομάδα, θα συζητηθεί αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο».

Dikaiologitika.gr

Όπως είχαν πει και κατά τις τελευταίες ενημερώσεις τους ο Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας «αν μας ξαναδείτε στην ενημέρωση, δεν θα είναι για καλό». Αυτό προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση. Και γι' αυτό τον λόγο εντατικοποιεί τους ελέγχους.

Την ίδια ώρα, η απόβαση των Βρετανών στα ελληνικά νησιά έχει ξεκινήσει από χθες Τετάρτη, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ δειγματοληπτικοί έλεγχοι εφαρμόζονται σε όσους καταφθάνουν στα αεροδρόμια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα Πέμπτη, είναι προγραμματισμένες επτά πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Αγγλία, ενώ σε Ζάκυνθο, Ρόδο και Ηράκλειο ετοιμάζονται να δεχτούν αεροπορικές πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση, ενώ οι λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη εισηγηθεί για υποχρεωτική χρήση μάσκας εκ νέου σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και γενικά σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων. Επίσης οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Ήδη σε Βρετανία, Καναδά, Γαλλία και Ισπανία η χρήση μάσκας τέθηκε υποχρεωτική εκ νέου σε εμπορικά κέντρα και γενικά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες απλώς γνωμοδοτούν, ενώ τις τελικές αποφάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ