2020-07-19 15:47:37
Φωτογραφία για Bloomberg Ποιός είναι ο ροκ-σταρ δισεκατομμυριούχος;
Ένας ροκ σταρ, ένας vegan δισεκατομμυριούχος χρηματοδότης και ένας αρχιτέκτονας της υποδομής του Διαδικτύου ενώνουν δυνάμεις και στηρίζουν ένα πρότζεκτ που προσπαθεί να

βρεί τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων με τα ζώα αξιοποιώντας τεχνικές μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Το φόρουμ Interspecies I/O ανακοίνωσε το Βραβείο Coller για το Διάλογο μεταξύ των Ειδών, ένα ερευνητικό βραβείο που συνοδεύεται από 1 εκατ. δολάρια. Η προσπάθεια ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο με μια τηλεδιάσκεψη για θέματα που περιλαμβάνουν τη γλώσσα των πιθήκων bonobo έως τη μουσική των ελεφάντων.

Στις κορυφαίες προσωπικότητες του Interspecies I/O περιλαμβάνονται ο μουσικός Πίτερ Γκάμπριελ, ο Βίντ Σερφ – ο οποίος συμμετείχε στην ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής TCP/IP που αποτελεί υποδομή του Διαδικτύου – και ο βετεράνος επενδυτής Τζέρεμι Κόλλερ, υποστηρικτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «shoot-for-the-moon» και πολέμιος της εκμετάλλευσης και του βασανισμού των ζώων από την εκβιομηχάνιση της κτηνοτροφίας.


«Τώρα που η μηχανική εκμάθηση έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο, μπορεί κανείς να αρχίσει να σκέφτεται να εξαγάγει σήματα από τις αλληλεπιδράσεις που παρατηρούμε μεταξύ των ειδών, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που εκπαιδεύουμε τα συστήματα μηχανικής εκμάθησης στη μετάφραση ξένων γλωσσών», είπε ο Σερφ σε βιντεοκλήση. «Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτού του πρότζεκτ, το πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι, είναι – τι γίνεται αν εμφανιστεί ένας εξωγήινος; Πώς θα αλληλεπιδρούσαμε; »

Κανείς δεν είναι ακόμη κοντά στη δημιουργία ενός «τεχνητού Dr Dolittle», είπε ο Σερφ. Ωστόσο, είπε ότι η τεχνολογία που βελτιώνει την επικοινωνία των ανθρώπων με τα κατοικίδια ζώα τους θα ήταν μια προσοδοφόρα αγορά: «Οι άνθρωποι ξοδεύουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στα κατοικίδια ζώα τους. Τα κατοικίδια είναι τεράστια αγορά. »

Στα μέλη της ομάδας περιλαμβάνονται η γνωσιακή ψυχολόγος Νταϊάνα Ράις και ο μελετητής θαλάσσιων θηλαστικών Νίαλ Γκερσενφελντ, επικεφαλής του Κέντρου για τα Bits και τα Άτομα του MIT. Είπαν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στο cloud computing, η τεχνητή νοημοσύνη και τον κλάδο των big data κάνουν πιο ρεαλιστικό τον τολμηρό τους στόχο.

Ο Γκάμπριελ, ο Σερφ, η Ράις και ο Γκερσενφελντ συνεργάζονται εδώ και χρόνια πάνω στους τρόπους αποκρυπτογράφησης της γλώσσας των ζώων, ενώ ο Coller πρόσφατα ενίσχυσε οικονομικά αυτές τις προσπάθειες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ