2020-07-23 22:36:03
Φωτογραφία για Καβούρια: Ξέρετε πώς να τα μαγειρεύετε ή απλώς τα… αποφεύγετε;
Μερικές φορές βλέπουμε τα καβούρια στον πάγκο του ψαρά αλλά τα αποφεύγουμε γιατί δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε.

Δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να μας αρέσει η γεύση τους. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, όμως στον ατμό, βραστό ή στα κάρβουνα είναι από τους πλέον ιδανικούς.

* Στον ατμό: Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή στον ατμομάγειρα. Τοποθετούμε το καβούρι με τις δαγκάνες προς τα κάτω, μέσα στο καλάθι του ατμού. Μαγειρεύουμε για περίπου 25΄ ανά κιλό βάρους, κρατώντας όλη τη γεύση και τα αρώματά του.

* Βραστό: Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και προσθέτουμε αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίξτε τον κάβουρα με τις δαγκάνες προς τα κάτω. Κλείνουμε το καπάκι και υπολογίζουμε 40΄ ανά κιλό καβουριού. Αν το καβούρι είναι μικρό (μικρότερο των 400γρ.) χρειάζεται περίπου 15 λεπτά βράσιμο. Το σερβίρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Του ταιριάζει και μια καλή, σπιτική μαγιονέζα.


* Στα κάρβουνα: Ιδανικά για μεγάλα καβούρια: σπάμε τις δαγκάνες (με προσοχή) και πιάνοντας το σώμα του καβουριού με τα δύο χέρια, το ανοίγουμε στη μέση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι και βάζουμε στην ψησταριά για 8΄-10΄. Έδεσμα!

Να θυμάστε: Πρέπει να είναι ζωντανά όταν το αγοράσουμε. Διατηρούνται μέχρι και 12 ώρες στο ψυγείο τυλιγμένα μέσα σε υγρό πανί ή σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Το θηλυκό έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση από το αρσενικό.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ