2020-07-30 12:44:41
Φωτογραφία για Πάνος Τρυφιάτης: Επικήδειος Χρήστου Γαζέτα 20 Ιουλίου 2020
       Είναι λυπηρό να φεύγουν από τον κόσμο τούτο δικοί μας νέοι άνθρωποι όπως ο Χρήστος που αγαπήσαμε και αγαπούσε τόσο πολύ τη ζωή.

Είναι λυπηρό να φεύγουν άνθρωποι οι οποίοι είχαν πολλά να προσφέρουν στη ζωή και στους συνανθρώπους μας. Αγαπητέ φίλε Χρήστο:Με πρωτοβουλία του Πάνου Γεωργούση και επιθυμία πολλών φίλων έπεσε  σε μένα ο κλήρος να εκφωνήσω με λόγια αυτά τα συναισθήματα που νιώθουν αυτή την πικρή στιγμή οι αγαπημένοι σου φίλοι και συντοπίτες.

Χρήστο είμαστε εδώ. Φίλοι συμμαθητές σου, άνθρωποι που συσσωρεύτηκες στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο απλοί άνθρωποι που σε γνώρισαν, σε αποδέχτηκαν και σε αγάπησαν στην πορεία της ζωής και μέσα από δραστηριότητες προσφοράς. Έδινες αξία στα απλά ανθρώπινα πράγματα. Ήσουν κοινωνός στις αγωνίες των συμπολιτών μας. Μοιραζόσουν τα καλά και τα δύσκολα μαζί τους. Έδινες το παρόν όταν οι ανάγκες το απαιτούσαν και έκανες γνωστά με το δικό σου τρόπο όλα τα ζητήματα που απασχολούσαν τους συνανθρώπους μας. Επικοινωνούσες την αλήθεια ακόμα κι αν πονούσε.


Η προσέγγιση σου στους συμπολίτες μας είχε τα χαρακτηριστικά της πολιτισμένης αλληλεγγύης.

Έκανες αγώνα και δημιουργούσες τις προϋποθέσεις και το κατάλληλο πεδίο να αναδείξουν τις δεξιότητες και τα χαρίσματα οι απλοί άνθρωποι. Βοηθούσες να ανακτήσουν βήμα στη ζωή άνθρωποι που είχαν δυνατότητες αλλά χωρίς βοήθεια θα τους κατάπινε η αφάνεια. Για αυτό και για άλλες συνδρομές ήσουν αγαπητός στον κόσμο.

Σε ενοχλούσε η αδικία και έκανες αγώνα να επικρατήσουν οι καλύτεροι, οι πιο χρήσιμοι. Ακόμα στον στον επαγγελματικό σου βίο αντιμετώπιζες τα θέματα με με ιδιαίτερη ευαισθησία και αυξημένη επαγγελματικότητα έχοντας την αποδοχή και εκτίμηση των συναδέλφων σου. Κυριαρχούσε η απλότητα στη ζωή σου και προσέγγιζες με χαρούμενη διάθεση τους ανθρώπους με χρήσιμες και καλές πρακτικές. Σε όλες τις προσπάθειες και δραστηριότητες έδινες το δικό σου στίγμα. Ήσουν επίκαιρος και προοδευτικός. Μα πάνω από όλα σωστός άνθρωπος. Καλός άνθρωπος. Είχες μεγάλη έννοια και αγάπη για τον τόπο μας, τον πολιτισμό του και ειδικές περιβαλλοντικές ανησυχίες. Πρωτοστάτησες μαζί με συμπατριώτες μας στην Αθήνα για την ίδρυση του συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του Βελανιδόδασους του Ξηρομέρου. Αγάπησες και τίμησες τον τόπο που γεννήθηκες. Το αγαπημένο σου χωριό. Τον Αετό. Ήσουν ανήσυχο πνεύμα με αναζητήσεις και οράματα. Ως σημαντικό στέλεχος της κοινωνίας πολιτών συνέβαλες μέσα από την δράση των συλλόγων να κρατήσουμε σε καλό επίπεδο τις σχέσεις μας σαν ετεροδημότες στην Αθήνα, να αναδείξουμε τον πατριδοτοπικόπολιτισμό μας και να διατηρήσουμε άσβηστη την αγάπη μας για το χωριό μας. Τον Αετό. Σε ότι με αφορά προσωπικά θέλω να σε ευχαριστήσω για την φιλία μας αλλά και για την βοήθεια που μου προσέφερες σου σε μια ξεχωριστή για μένα στιγμή. Υπήρξες σημαντική προσωπικότητα. Μεταφέρω από όλους μας την αγάπη μας στην οικογένειά σου, στην αγαπημένη σύζυγο σου Λινά και στο γιό σου Βαγγέλη καθώς και στα αλλά μέλη της οικογενείας σου και ευχόμαστε σε όλους υγεία και δύναμη και όλα τα καλά στη ζωή τους. Όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά θα έχουμε μια γωνία στην κιβωτό της μνήμης και της καρδιάς μας για σένα φίλε Χρήστο. 

Καλό παράδεισο. Να βρεθείς κοντά στον κόσμο που οραματίστηκες. Θα σε συνοδεύει η αγάπη μας. Από εκεί ψηλά να χαίρεσαι να προστατεύεις και να καθοδηγείς την οικογένεια σου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς σου και ιδιαίτερα στην Λίνα και στον Βαγγέλη.

 

Αιώνια η μνήμη σου.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ