2020-08-02 00:21:24
Φωτογραφία για Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Η πανδημία θα είναι πιθανόν «πολύ μακρά»
Νέο προειδοποιητικό καμπανάκι από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Για τέταρτη φορά συνεδριάζει από χθες η Επιτροπή Επειγουσών Καταστάσεων

Ανησυχία εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που εκτιμά ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι πιθανόν «πολύ μακρά».

Protothema.gr

Η Επιτροπή Επειγουσών Καταστάσεων του οργανισμού, που συνεδριάζει από χθες Παρασκευή για τέταρτη φορά προκειμένου να επανεκτιμήσει την πανδημία, «υπογράμμισε πως η διάρκειά της θα είναι οπωσδήποτε πολύ μακρά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ΠΟΥ.

Η εκτίμηση έρχεται σε μια περίοδο που οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται αλματωδώς στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

«Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να εκτιμά πως ο κίνδυνος που θέτει η Covid-19 είναι πολύ αυξημένος», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Η επιτροπή επειγουσών καταστάσεων» (που αποτελείται από 18 μέλη και 12 συμβούλους) «υπογράμμισε τη σημασία μιας απόκρισης που πρέπει να είναι εθνική, περιφερειακή και παγκόσμια» απέναντι στην πανδημία.


Η επιτροπή κάλεσε τον Οργανισμό να δώσει σε όλες τις χώρες ρεαλιστικές οδηγίες για τον τρόπο απόκρισης στην πανδημία, «προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος οι αποκρίσεις στην επιδημία να εξασθενίσουν, σε ένα πλαίσιο κοινωνικοοικονομικών πιέσεων».

Η επιτροπή συνιστά επίσης στον ΠΟΥ να επιταχύνει τις έρευνες για τα σημεία που παραμένουν άγνωστα για τον ιό, κυρίως για τη ζωική προέλευσή του και τους πιθανούς τρόπους εξάπλωσής του μέσω των ζώων.

Ζητεί επίσης να διευκρινιστούν σημεία όπως «οι τρόποι μετάδοσης (του ιού), οι ενδεχόμενες μεταλλάξεις του, η ανοσία και οι συσχετίσεις προστασίας».

Πάνω από 680.000 θάνατοι και 17,6 εκατομμύρια κρούσματα

Με βάση τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείο, που επικαλείται επίσημες πηγές, ο κορωνοϊός έχει μολύνει τουλάχιστον 17,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει προκαλέσει περισσότερους από 680.000 θανάτους.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ