2020-08-03 08:37:47
Φωτογραφία για Qualcomm Quick Charge 5: Νέο πρότυπο για φόρτιση 0-50% σε 5 λεπτά
Πρόσφατα είδαμε τις Lenovo, Xiaomi, Vivo και Realme να παρουσιάζουν τεχνολογίες φόρτισης με ισχύ που φτάνει ή ξεπερνά τα 100W και σήμερα ήρθε η σειρά της Qualcomm να δείξει τα δόντια της στους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο πρότυπο Quick Charge 5, τρία χρόνια μετά το Quick Charge 4+, το οποίο υπόσχεται φόρτιση σε ισχύ μεγαλύτερη των 100W (χωρίς να ξεκαθαρίζει πόσο μεγαλύτερη) με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και ταυτόχρονη προστασία των συσκευών από την υπερθέρμανση.

Συγκεκριμένα, η Qualcomm υπόσχεται γέμισμα μιας μπαταρίας χωρητικότητας 4500mAh από το 0-50% μέσα σε μόλις 5 λεπτά και πλήρη φόρτιση μέσα σε 15 λεπτά, με τη θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη κατά 10°C σε σύγκριση με το πρότυπο QC 4+. Η εταιρεία διευκρινίζει, πάντως, ότι για να φτάσουν οι κατασκευαστές των smartphones σε αυτές τις ταχύτητες θα πρέπει να χρησιμοποιούν δύο μπαταρίες που θα μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα και η διαχείριση της φόρτισης να γίνεται από το συγκεκριμένο chipset της.

Το πρότυπο Quick Charge 5 είναι συμβατό με τις προηγούμενες γενιές, επομένως, θα είναι απόλυτα ασφαλής η φόρτιση άλλων συσκευών με έναν φορτιστή QC 5. Η πρεμιέρα του θα γίνει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020 και υποστηρίζεται ήδη από τους επεξεργαστές Snapdragon 865 και 865+.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ