2020-08-03 09:52:01
Φωτογραφία για Αποθέματα υλικών στα νοσοκομεία με ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης- Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας
Το πάθημα φαίνεται ότι γίνεται μάθημα για το υπουργείο Υγείας και μετά τις τραγικές ελλείψεις σε υλικά που καταγράφηκαν στην πρώτη φάση της επιδημίας του κορονοϊού, λαμβάνονται μέτρα.

Άλλωστε πολλά δημόσια νοσοκομεία ακόμη και σήμερα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε βασικά υλικά όπως γάντια και μάσκες. Διαβάστε ΕΔΩ τι κατήγγειλαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: «Γάντια ούτε για δείγμα στα δημόσια νοσοκομεία – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Γι αυτό και για τον Σεπτέμβριο οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας σχεδιάζουν να προετοιμάσουν διαφορετικά την κατάσταση.

Ηλεκτρονικά αποθέματα

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης τόσο των αποθεμάτων όσο και εκείνων που θα χρησιμοποιούνται ώστε να είναι γνωστό στο υπουργείο Υγείας ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσα αποθέματα υπάρχουν στις αποθήκες.


Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε η δυνατότητα για ακριβή καταγραφή των υλικών που υπάρχουν, ενώ κάθε νοσοκομείο διέθετε διαφορετικά είδη προς ιατρική χρήση λόγω και του ακατάστατου συστήματος προμηθειών που υπάρχει στο ΕΣΥ.

Το ειδικό σύστημα παρακολούθησης των αποθεμάτων θα ελέγχεται κεντρικά – περιγράφουν καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr– ώστε όταν χρειάζεται να γίνονται νέες προμήθειες σε Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Πάντως ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός αποθέματος για τον Σεπτέμβριο

στις αποθήκες όλων των νοσοκομείων της χώρας σε μέσα προστασίας όπως μάσκες, γάντια, ειδικές στολές ώστε να υπάρχει προετοιμασία και για το δεύτερο πιθανό κύμα του κορονοϊού που αναμένεται ενδεχομένως μετά τον Αύγουστο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ