2020-08-06 10:59:38
Φωτογραφία για Κακοκαιρία «Θάλεια»: 9.900 κεραυνοί στη βορειοδυτική Ελλάδα
Με... άγριες διαθέσεις μπήκε στη χώρα μας η κακοκαιρία «Θάλεια». 9900 κεραυνοί καταγράφηκαν

 στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού... Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί.

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου μια ώρα ο νομός Πιερίας, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Όσο διήρκησε η διακοπή ρεύματος ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας, καθώς μετά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε διακοπή ρεύματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ