2020-08-07 02:09:13
Φωτογραφία για Έκζεμα: Έρευνα αποκαλύπτει ότι αυξάνει τον κίνδυνο για ένα συχνό πρόβλημα της μέσης ηλικίας
Αυξημένο κίνδυνο κατάγματος φαίνεται πως διατρέχουν οι ασθενείς με έκζεμα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη , που προειδοποιεί γιατρούς και ασθενείς για τους κινδύνους που επιφέρει η δερματική πάθηση στην υγεία των οστών

Οι πάσχοντες από μία κοινή δερματική πάθηση, το έκζεμα είναι πιθανό να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάγματος οστών σε σύγκριση με όσους δεν νοσούν από έκζεμα, υποστηρίζει μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι οι 500.000 που συμμετείχαν σε αυτή και έπασχαν από έκζεμα, το οποίο προκαλεί σκληρότητα και αίσθηση φαγούρας στο δέρμα, ήταν 7% έως 18% πιο πιθανό να υποστούν κάταγμα σε οστό του καρπού, του γοφού, της λεκάνης ή της σπονδυλικής τους στήλης, όταν συγκρίθηκαν με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια υγιείς συμμετέχοντες που δεν έφεραν την πάθηση.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές αν αυτός ο αυξημένος κίνδυνος κατάγματος σχετίζεται αποκλειστικά με το έκζεμα ή αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δημιούργησαν αυτόν τον συσχετισμό.

Η αύξηση του κινδύνου θα μπορούσε, για παράδειγμα, να σχετίζεται με φαρμακευτική αγωγή που λάμβαναν οι άνθρωποι για τη θεραπεία του εκζέματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι συγγραφείς υποστηρίζουν πως όσοι νοσούν από έκζεμα καλό θα είναι να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για το αν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ