2020-08-09 00:51:56
Φωτογραφία για Ακονίζει μαχαίρια το TikTok μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ
Οι λόγοι εθνικής ασφάλειας τους οποίους επικαλείται η αμερικανική κυβέρνηση για την εντολή είναι αβάσιμοι, υποστηρίζει η εταιρεία Καμία διάθεση να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια δεν προτίθεται η δημοφιλής εφαρμογή TikTok, καθώς όπως αναφέρει η τεχνολογική ιστοσελίδα NPR, θα υποβάλει μήνυση στην κυβέρνηση Τραμπ για την εντολή που της δόθηκε την Πέμπτη να αναστείλει τη λειτουργία της εντός 45 ημερών.

Η εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο θα υποβάλει την αγωγή την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με πηγή με γνώση επί του θέματος, στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Καλιφόρνια, όπου εδρεύει το αμερικανικό παράρτημα της TikTok, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα NPR στο δημοσίευμά της, η κινεζική εταιρεία στην αγωγή θα υποστηρίξει ότι η εντολή του προέδρου Τραμπ είναι αντισυνταγματική, επειδή σε καμία περίπτωση δεν της έδωσε το χρόνο και την ευκαιρία να απαντήσει. Όπως υπογραμμίζει η πηγή οι λόγοι εθνικής ασφάλειας τους οποίους επικαλείται η αμερικανική κυβέρνηση για την εντολή είναι αβάσιμοι.


«Βασίζεται ξεκάθαρα σε φαντασία και εικασίες», ανέφερε η πηγή. «Η εντολή δεν παρέχει κανένα πραγματικό επιχείρημα, το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει μόνο τη ρητορική για την Κίνα, την οποία έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Τραμπ».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την αναμενόμενη αντιδικία, όμως υπερασπίστηκε την εκτελεστική εντολή του προέδρου. «Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προστατεύει τον αμερικανικό λαό από όλες τις απειλές που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο σε κρίσιμες υποδομές, στη δημόσια υγεία και στην ασφάλεια, καθώς και στην οικονομική και εθνική μας ασφάλεια», ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Judd Deere.

Τι επιπτώσεις έχει η εκτελεστική εντολή της Πέμπτης

Σύμφωνα με την εκτελεστική εντολή του προέδρου το βράδυ της Πέμπτης, οποιαδήποτε συναλλαγή μεταξύ ενός πολίτη των ΗΠΑ και της μητρικής εταιρείας της TikTok στο Πεκίνο, της ByteDance, θα απαγορευθεί σε 45 ημέρες για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Εάν τεθεί σε ισχύ η προεδρική απαγόρευση, η εφαρμογή ενδέχεται να μην είναι πλέον σε θέση να στέλνει ενημερώσεις καθιστώντας το TikTok ακατάλληλο για τα smartphones και τελικά μη λειτουργικό.

Η εντολή έχει ως στόχο να αποτρέψει τους Αμερικανούς να διαφημίζοναι στην εφαρμογή της και να αναγκάσει την Apple και την Google να την αφαιρέσουν από τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά.

Σε περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους του TikTok ενδέχεται να παγώσουν οι μισθοί τους επ’ αόριστον. Ενδεχομένως να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες που στεγάζουν τις επιχειρήσεις του TikTok να εκδιώξουν την εταιρεία και επίσης θα μπορούσε να καταστήσει αδύνατο για τους Αμερικανούς δικηγόρους να εκπροσωπήσουν το TikTok σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία των ΗΠΑ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ