2020-08-09 11:24:48
Φωτογραφία για Σε αυτή τη χώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα εδώ και 100 ημέρες
 

H xώρα των 5 εκατ. κατοίκων έχει επιστρέψει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς, την ώρα που παγκοσμίως οι περιπτώσεις μόλυνσης ξεπερνούν τα 19,6 εκατ. και οι θάνατοι τους 726.000

Την ώρα που οι ΗΠΑ πλησιάζουν επικίνδυνα τα 5.000.000 κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι είναι πλέον πάνω από 160.000, υπάρχει μια χώρα στην άλλη άκρη του παγκόσμιου χάρτη, που εδώ και 100 ημέρες δεν έχει κανένα νέο κρούσμα, γεγονός που την καθιστά ένα από τα ασφαλέστερα μέρη του πλανήτη.

Πρόκειται για τη Nέα Ζηλανδία, των 5 εκατ. κατοίκων που έχει επιστρέψει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς, την ώρα που παγκοσμίως οι περιπτώσεις μόλυνσης ξεπερνούν τα 19,6 εκατ. και οι θάνατοι τους 726.000.

Οι τοπικές αρχές, πάντως, ανησυχούν γιατί ο κόσμος αρνείται τώρα να υποβληθεί σε τεστ, δεν χρησιμοποιεί τις εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών, ενώ αγνοούν και τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Όπως γράφει ο Guardian, η Νέα Ζηλανδία έχει 23 ενεργά κρούσματα που έχουν απομονωθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις και 1.219 κρούσματα συνολικά μέχρι τώρα.

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής Υγείας, δρ Ασλεϊ Μπλούμφιλντ, «το να πετύχουμε 100 ημέρες χωρίς μετάδοση είναι σημαντικό, ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

«Είδαμε πόσο γρήγορα μεταδίδεται (ο ιός) σε άλλες χώρες και ότι εξαπλώνεται σε μέρη που προηγουμένως ήταν υπό έλεγχο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εντοπίσουμε γρήγορα μελλοντικά κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία».

Στη γειτονική Αυστραλία, η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών μέχρι τώρα. Η Μελβούρνη είναι σε lockdown επιπέδου 4. Ο δήμαρχος της Βικτόρια ανακοίνωσε ότι 17 άτομα πέθαναν στην πολιτεία το τελευταίο 24ωρο. Δέκα εξ αυτών συνέβησαν σε δομές ηλικιωμένων, ενώ ανακοινώθηκαν 394 νέα κρούσματα.

Τα σημερινά νούμερα ξεπερνούν εκείνα της προηγούμενης φονικότερης μέρας (της περασμένης Τετάρτης) όταν η Βικτόρια είχε 15 θανάτους, μεταξύ τους ενός 30χρονου. Το Σάββατο τη ζωή τους έχασε και ένας δεύτερος άνδρας 30 ετών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ