2020-08-11 00:15:00
Φωτογραφία για Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Παράνομο το εργαστήριο στον Πόρο
Συντάκτης: Virus

Σε δημόσια καταγγελία προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών της «μαϊμού» φυσικοθεραπεύτρια η οποία φέρεται να έσπειρε τον κοροναϊό στον Πόρο. Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο σύλλογος για την αντιποίηση των επαγγελμάτων υγείας, η οποία αποτελεί εγκληματική ενέργεια κατά τη ζωής των πολιτών.

Την κρατική παρέμβαση ζητά ο Π.Σ.Φ. για να μπει τέλος στο φαινόμενο «ψευτογιατρών» και «μαϊμού-φυσικοθεραπευτών».

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι η διασπορά του κοροναϊού στον Πόρο άρχισε από «φυσικοθεραπεύτρια» που διατηρούσε «εργαστήριο φυσικοθεραπείας» στον νησί, ο σύλλογος καταγγέλλει ότι δεν πρόκειται για επαγγελματία, αλλά λειτουργούσε παράνομα.

Ευθύνες στην πολιτεία αποδίδει ο σύλλογος για το γεγονός ότι «ένα νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα υγείας, που διέπεται από ένα αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, μπορεί να εξασκείται με τις ευλογίες της Πολιτείας από οποιονδήποτε».


Το πρόβλημα εντείνεται εν μέσω πανδημίας καθώς σε ψευτο-εργαστήρια δεν τηρούνται ταα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με νόημα ο Π.Σ.Φ. υπενθυμίζει ότι, πριν ένα χρόνο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου με αναφορά στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, στο σώμα επιθεωρητών υγείας και στον εισαγγελέα, ζητώντας τη λήψη μέτρων. Στην αναφορά ο σύλλογος είχε επισημάνει ζητήματα αδειοδότησης, τους όρους υγιεινής, τη; προστασία; από μετάδοση νοσών κ.ά..

Τον κίνδυνο είχε επισημάνει ο σύλλογος στις 22 Ιουνίου 2020, για τη λειτουργία τέτοιων παράνομων χώρων που αυτοαποκαλούνται «θεραπευτήρια» και ιδίως σ’ αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο της παγκόσμια πανδημίας του κοροναϊού.

Φρένο ζητά να μπει στο φαινόμενο από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χορήγηση κωδικών αριθμών δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) και μπλοκ αποδείξεων και να συνεργαστεί με τον Π.Σ.Φ ,τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας για την οριστική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

«Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 με μια απλή δήλωση στην εφορία ο καθένας να βαφτίζεται “θεραπευτής”» τονίζει ο σύλλογος.

Οι φυσικοθεραπευτές μέλη του Π.Σ.Φ. διαβεβαιώνεται ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, όπωςκαι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας λειτουργούν επίσης με ασφάλεια, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Για τους λόγους αυτούς ο Π.Σ.Φ προτρέπει τους πολίτες, να απαιτούν από τους φερόμενους «θεραπευτές» την επίδειξη της ταυτότητας μέλους του Π.Σ.Φ. ή να αναζητούν την επιβεβαίωση της ιδιότητάς τους από την ιστοσελίδα του Π.Σ.Φ https://psf.org.gr/physio_members.php
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ