2020-08-12 19:48:03
Φωτογραφία για Ψευδή δημοσιεύματα κατά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έδεσσα 12.8.2020

Επειδή στα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας εμφανίστηκαν παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία ψευδώς αποδίδονται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, διευκρινίζουμε τα εξής:

Τις θέσεις του Σεβασμιωτάτου για την στάση των πιστών κατά την περίοδο της επιδημίας του ιού Covid-19 και ιδιαίτερα για την προσέλευσή τους στους ιερούς ναούς τις εκφράζει η από 27.3.2020 εγκύκλιός του σε συνδυασμό με τις απαραίτητες διευκρινίσεις του Δελτίου Τύπου της επομένης (28.3.2020) προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες της.Δημοσιεύματα όμως, που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, χρησιμοποιούν αυθαίρετα μικρό απόσπασμα της παραπάνω εγκυκλίου προσθέτωντας στην αρχή αυτού σύντομο κείμενο, το οποίο ουδέποτε έχει γραφεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης. Προφανώς ανήκει στον εμπνευστή αυτής της ψευδούς ειδήσεως. Παρουσιάζεται όμως τεχνηέντως με τρόπο που ο ανίδεος αναγνώστης θεωρεί πως πρόκειται για ενιαίο κείμενο του Σεβασμιωτάτου και μάλιστα πρόσφατο. Για παράδειγμα, ο λόγος: «Όταν φοράμε μάσκα εντός Ναού αμφισβητούμε τη χάρη του Αγ. Πνεύματος» ουδέποτε έχει γραφεί από τον Σεβασμιώτατο.

Χαρακτηρίζουμε τις εν λόγω αναρτήσεις ως ψευδείς ειδήσεις και παρακαλούμε τους πιστούς όπως και τα μέσα ενημέρωσης να τις αγνοήσουν, επειδή δεν αποτελούν παραπληροφόρηση μόνο αλλά και αιτία σκανδαλισμού του λαού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ